Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος θα συντρίψει το ρεκόρ στο Nurburgring; (+video)

Ελλάδα 20:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιος θα συντρίψει το ρεκόρ στο Nurburgring; (+video)

ΝΕΑ

Ποιος θα συντρίψει το ρεκόρ στο Nurburgring; (+video)

ΝΕΑ

Ένα αυτοκίνητο που ετοιμάζεται εδώ και πέντε χρόνια και είναι ότι πιο κοντινό σε Formula 1 για τους δρόμους αναμένεται να ισοπεδώσει το ρεκόρ της «Πράσινης Κόλασης».

Advertisement
Advertisement

Κάναμε μαύρα μάτια να την δούμε. Και πήρε σχεδόν πέντε χρόνια να ολοκληρωθεί, με τους ίδιους τους ανθρώπους της εταιρίας να έχουν φτάσει στο σημείο να λένε ότι μάλλον ήταν μεθυσμένοι όταν πήραν την απόφαση να την φτιάξουν.

Η απόφαση να φτιαχτεί μία Formula 1 για κίνηση στους δρόμους αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από δύσκολη. Ιδίως στο θέμα του κινητήρα, όπου τα δεδομένα των ρύπων, του θορύβου αλλά και η αξιοπιστία είναι εντελώς διαφορετικά από την πίστα στην καθημερινή χρήση.

Μετά από πολλές αναβολές, επιστροφές στο σχεδιαστήριο και άπειρες δοκιμές, η Mercedes-AMG One είναι πλέον μία πραγματικότητα. Ήδη όπως αρμόζει σε μία ντίβα έχει κάνει κάποιες σποραδικές εμφανίσεις, όπως στο Goodwood. Και στο video που παραθέτουμε την βλέπουμε να προβάρει τα ρούχα της βασίλισσας του Nurburgring.

Advertisement
Advertisement

Στο συγκεκριμένο video βλέπουμε την One να κινείται σε πολύ γρήγορους ρυθμούς και όχι βόλτες επίδειξης, κάτι που σημαίνει ότι είμαστε στην φάση της προετοιμασίας για την τελική προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής.

Κάτι που αν κρίνουμε από τις προδιαγραφές της μάλλον θα είναι σχετικά εύκολο, με τον V6 κινητήρα των 11.000 rpm και το υβριδικό σύστημα να αποδίδουν 1.063 ίππους. Και το απίστευτο αεροδυναμικό πακέτο, με ενεργά στοιχεία, να εξασφαλίζει ότι όλη αυτή η δύναμη θα περνά αβίαστα στον δρόμο.

Advertisement

Στα χαρτιά όλα είναι υπέρ της Mercedes-AMG One για το ρεκόρ στο Ring, καθώς αυτή την στιγμή το αυτοκίνητο που το κατέχει, με 6:38.835 είναι μία Porsche 911 GT2 RS με μόλις 700 άλογα.

Μετά από τόσα χρόνια καθυστερήσεις και αναμονής, είναι προφανές ότι το ρεκόρ για την One και την Mercedes-AMG είναι ζήτημα τιμής. Και με αυτά οι Γερμανοί δεν παίζουν…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Mercedes-AMG One σκορπά ανατριχίλες στην πίστα (+video)
Η Mercedes-AMG One στο Goodwood ξεσήκωσε τους πάντες (+video)
Πόσο λέτε ότι κοστίζει το μεγάλο σέρβις της Mercedes-AMG One;