Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο λέτε ότι κοστίζει το μεγάλο σέρβις της Mercedes-AMG One;

Ελλάδα 4:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο λέτε ότι κοστίζει το μεγάλο σέρβις της Mercedes-AMG One;

ΝΕΑ

Πόσο λέτε ότι κοστίζει το μεγάλο σέρβις της Mercedes-AMG One;

ΝΕΑ

Πες ότι καταφέρατε και γεμίσατε τον κουμπαρά με περίπου 3,5 εκ ευρώ (2,75 καθαρά χωρίς τους φόρους) για να αποκτήσετε την εκπληκτική AMG One. Μπορείτε να τη συντηρήσετε;

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε τις απαιτούμενες προδιαγραφές συντήρησης και δεν θα σας αρέσουν…

Ο χαρακτήρας αυτών των μοναδικών υπεραυτοκινήτων μας επιτρέπει να κάνουμε και λίγο χιούμορ με τα οικονομικά δεδομένα. Σίγουρα δεν θα την αποκτήσουμε, πιθανότατα δεν θα τη δούμε καν στους εγχώριους δρόμους, ακόμη και αν έχει λάβει άδεια και μπορεί κανονικότατα να κυκλοφορήσει σε αυτούς (εκτός από τις ΗΠΑ). Για αυτό άλλωστε και οι άνθρωποι της Mercedes-AMG καθυστέρησαν τόσο πολύ να παρουσιάσουν αυτό το τεχνολογικό αριστούργημα στην έκδοση παραγωγής. Το AMG One λοιπόν απαιτεί ειδική φροντίδα, και όπως όλα τα μοντέλα που κυκλοφορούν, έτσι και αυτό πρέπει να περνά ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το συνεργείο (μάλλον όχι της γειτονιάς μας).

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της AMG επιθυμούν ένα πέρασμα τουλάχιστον ανά έτος ή 5.000 χλμ. για μικρό σέρβις που περιλαμβάνει λάδια, φίλτρα κλπ., ενώ το μεγάλο σέρβις θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον κάθε 50.000 χλμ. Το αργότερο στη δεκαετία δηλαδή, αν λάβουμε υπόψη μας ότι η Mercedes-AMG One δεν είναι ένα αυτοκίνητο για να πας στο χωριό ή να κάνεις στις διακοπές σου στα νησιά (δεν θα γράψει με λίγα λόγια πολλά χλμ.). Αυτό περιλαμβάνει έλεγχο σε ζωτικά σημεία του εκρηκτικού μοντέλου, και φυσικά στο σύστημα μετάδοσης που μπορεί να χρειάζεται ριζικές επεμβάσεις για να συνεχίσει να λειτουργεί σαν καινούργιο.

Ευτυχώς, οι Γερμανοί είναι συγκεκριμένοι και δεν αρέσκονται σε εκπλήξεις, για αυτό και δηλώνουν από τώρα ότι το κόστος αυτού του ελέγχου δεν θα ξεπεράσει τις 850.000 ευρώ. Σχεδόν το 1/3 του αρχικού κόστους αγοράς, για έναν καλό έλεγχο και συντήρηση των 50.000 χλμ., ή αλλιώς, κάθε χιλιόμετρο με την One σας επιβαρύνει με 17 ευρώ επιπλέον εκτός από τα καύσιμα και το κόστος ετήσιας συντήρησης ή τα αναλώσιμα. Μπορεί να είναι και λίγα βέβαια, αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για ένα αγωνιστικό Formula 1 για το δρόμο, αποδίδει 1.063 ίππους με τη βοήθεια ενός V6 κινητήρα 1.600 κ.εκ. και 4 ηλεκτροκινητήρες και τα 0-200 χλμ./ώρα έρχονται σε 7,0 δευτερόλεπτα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί δεν πάει Αμερική η Mercedes-AMG One;
Επιτέλους! Έτοιμο το hypercar Mercedes-AMG One!
Τέλος εποχής για τον V8 της AMG E63

Advertisement