Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mercedes-AMG One σκορπά ανατριχίλες στην πίστα (+video)

Ελλάδα 7:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mercedes-AMG One σκορπά ανατριχίλες στην πίστα (+video)

ΝΕΑ

H Mercedes-AMG One σκορπά ανατριχίλες στην πίστα (+video)

ΝΕΑ

Δείτε και κυρίως ακούστε τη μοναδική Mercedes-AMG One να κάνει μερικούς γύρους στην πίστα του Hockenheimring.

Advertisement
Advertisement

Πήρε πολύ καιρό για να ολοκληρωθεί, αλλά όπως ισχύει πάντα το καλό -και το νόμιμο με τους ρύπους…- πράγμα αργεί να γίνει. Μετά από πολλές καθυστερήσεις και ατέλειωτα ξενύχτια, η Mercedes-AMG είναι σε θέση να ξεκινήσει την παραγωγή της One.

Το αυτοκίνητο αυτό είναι ότι πιο κοντινό έχει υπάρξει σε Formula 1, με τον κινητήρα του να είναι πιστό αντίγραφο ενός μονοθέσιου της αγωνιστικής ομάδας. Μάλιστα, φτιάχνεται στο ίδιο εργοστάσιο που κατασκευάζονται και τα μοτέρ της F1, στο Brixworth της Βρετανίας.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας υπήρξε η “πέτρα του σκανδάλου”, καθώς οι μηχανικοί της εταιρίας βρέθηκαν εμπρός από εξαιρετικά δύσκολα προβλήματα στην μεταφορά ενός αγωνιστικού κινητήρα σε ένα αυτοκίνητο για χρήση σε δημόσιο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Πέρα από τα θέματα αξιοπιστίας ανέκυψαν και ζητήματα που αφορούσαν τους ρύπους και την ένταση του ήχου. Αυτό οδήγησε σε σημαντικές καθυστερήσεις, έχοντας πλέον κλείσει μία πενταετία από την πρώτη φορά που την είδαμε ως πρωτότυπο.

Τέλος καλό όλα καλά, για το απίστευτο hypercar της Μercedes-AMG, με τον υβριδικό V6 των 1,6 λίτρων που με την βοήθεια ηλεκτροκινητήρων φθάνει να αποδίδει 1.073 ίππους. Η εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει ότι σε λίγο θα παραδοθούν τα πρώτα αυτοκίνητα στους ιδιοκτήτες τους, ενώ το παρουσιάζει και σε κάποιες εκδηλώσεις επίδειξης όπως το Goodwood.

Advertisement

Στο video που παραθέτουμε την βλέπουμε να οδηγείται σχετικά σβέλτα στην πίστα του Hockenheimring. Από όσο μπορούμε να κρίνουμε, το αυτοκίνητο είναι πραγματικά γρήγορο, έστω και αν μάλλον κινείται σε συντηρητικούς ρυθμούς.

Αυτό πάντως που προκαλεί ανατριχίλα είναι ο ήχος του κινητήρα, που ακόμα και μέσα από το μικρόφωνο της κάμερας “ανασταίνει και νεκρούς”. Πατήστε το play και απολαύστε μία πραγματικά μοναδική εμπειρία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Ήμασταν μεθυσμένοι» λέει ο πρόεδρος της Mercedes για την AMG-One
Πόσες καινούργιες Mercedes AMG GT αντιστοιχούν σε μεταχειρισμένη Bugatti Divo;
Μία Mercedes AMG GT S με 656 άλογα!