Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος και γιατί αγόραζε την ίδια μαύρη Porsche κάθε έξι μήνες;

Ελλάδα 23:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος και γιατί αγόραζε την ίδια μαύρη Porsche κάθε έξι μήνες;

ΝΕΑ

Ποιος και γιατί αγόραζε την ίδια μαύρη Porsche κάθε έξι μήνες;

ΝΕΑ

Στον κόσμο των πλούσιων και των ιδιοφυών επιχειρηματιών συχνά πυκνά κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες παραξενιές. Αυτή όμως τις ξεπερνά όλες.

Advertisement
Advertisement

Ο Steve Jobs, ο ιδρυτής της Apple, ήταν γνωστός για την αγορά μιας νέας μαύρης κάμπριο Porsche 911 κάθε έξι μήνες επί δεκαετίες.

Ενώ ήταν κοινή πεποίθηση ότι ο Jobs άλλαζε αυτοκίνητο κάθε φορά που εμφανιζόταν μια γρατζουνιά, ο πραγματικός λόγος ήταν η αποστροφή του για τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Ο Jobs αντιπαθούσε να έχει πινακίδες στα αυτοκίνητά του και στην Καλιφόρνια, οι οδηγοί είχαν τη δυνατότητα να μην έχουν πινακίδες για έξι μήνες.

Advertisement
Advertisement

Για να αποφύγει τη χρήση πινακίδων, ο Jobs έκανε μια συμφωνία να μισθώνει μια νέα Porsche 911 κάθε 180 ημέρες.

Η αποκάλυψη αυτή προήλθε από τον Jon Callas, ειδικό σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών και μηχανικό λογισμικού της Apple, σε συνέντευξή του στο ITWire το 2011.

Ακόμα και όσοι βρίσκονταν κοντά στον Jobs, συμπεριλαμβανομένης της κόρης του Lisa Brennan-Jobs, πίστευαν αρχικά ότι οι αλλαγές στα αυτοκίνητα οφείλονταν σε γρατζουνιές.

Advertisement

Στα απομνημονεύματά της, “Small Fry”, η Lisa διηγείται το αίτημά της για μία από τις ανταλλαγμένες Porsche 911, στο οποίο ο πατέρας της απάντησε επιθετικά, αρνούμενος κάθε δώρο.

Αντ’ αυτού, ο Jobs έδωσε μια Porsche 911 σε έναν πωλητή για την επίτευξη εξαιρετικών πωλήσεων μονάδων Macintosh.

Advertisement

Αργότερα, ο Jobs πέρασε από την Porsche 911 στην Mercedes-Benz SL55 AMG, συνεχίζοντας την εξάμηνη ρουτίνα αλλαγής αυτοκινήτου. Αγόραζε σταθερά το ίδιο ακριβώς μοντέλο και χρώμα, αποφεύγοντας την ανάγκη για πινακίδες κυκλοφορίας.

Παρά την περιστασιακή αλλαγή μοντέλων αυτοκινήτων, ο Jobs διατήρησε το πάθος του για τα σπορ αυτοκίνητα, οδηγώντας μεταξύ άλλων μια BMW Z8, η οποία αργότερα πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι περίπου 300.000 ευρώ τον Οκτώβριο του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η off-road Porsche 911 σκάβει στην άμμο (+video)
Όλα γίνονται ηλεκτρικά, η Porsche 911 επιμένει κλασικά!
Έτσι φτιάχνονταν οι Porsche 911 πριν 40 χρόνια! (+video)

Advertisement