Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι φτιάχνονταν οι Porsche 911 πριν 40 χρόνια! (+video)

Ελλάδα 21:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι φτιάχνονταν οι Porsche 911 πριν 40 χρόνια! (+video)

ΝΕΑ

Έτσι φτιάχνονταν οι Porsche 911 πριν 40 χρόνια! (+video)

ΝΕΑ

Ταξίδι στο χρόνο και στο μακρινό 1986, όταν το ανθρώπινο χέρι είχε τον πρώτο λόγο στην κατασκευή του εμβληματικού μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Όπως και οι περισσότεροι premium κατασκευαστές, έτσι και η Porsche έχει «εντρυφήσει» στη ρομποτική, για την παραγωγή όλων των σύγχρονων μοντέλων της. Υπήρχε, όμως, μια εποχή που ο ανθρώπινος παράγοντας είχε τον πρώτο λόγο…

Στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της, η Porsche κατασκεύαζε χειροποίητα τις μηχανές της με τον παραδοσιακό τρόπο. Αυτό το βίντεο, τραβηγμένο από έναν Αμερικανό που επισκέφθηκε τη Γερμανία το 1986 αποτελεί ένα ιστορικό ντοκουμέντο για το πως η Porsche κατασκεύασε την 911 και την 928, πριν από σχεδόν 40 χρόνια.

Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε στο YouTube το 2022, προέρχεται από τον χρήστη tasturbo86, ο οποίος αγόρασε μια νέα 911 Turbo την εποχή εκείνη και επέλεξε τον ευρωπαϊκό τρόπο παράδοσης. Πέταξε, δηλαδή, στη Γερμανία για να δει το αυτοκίνητό για πρώτη φορά και να κάνει μια δωρεάν περιήγηση στις εγκαταστάσεις της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Στο βίντεο διάρκειας περίπου 20 λεπτών, αποτυπώνεται όλη η διαδικασία παραγωγής εκίνης της εποχής, από την κατασκευή κινητήρων flat-six και V8 έως τη συναρμολόγηση του αμαξώματος, τις δοκιμές dyno και πολλά άλλα. Είναι μια συναρπαστική ματιά στο πώς η Porsche συνδύασε τα αυτοκίνητά της, χρησιμοποιώντας κυρίως ανθρώπους και όχι μηχανές.

Αυτή η διαδικασία μεταφέρθηκε στη γενιά 993 της 911 στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Ενώ ένα χειροποίητο αυτοκίνητο αποτελούσε ένα καλό σημείο πώλησης στις αντιπροσωπείες, το υψηλό κόστος που σχετίζεται με αυτήν τη μέθοδο παραγωγής συνέβαλε στη χρεοκοπία της εταιρείας εκείνη την περίοδο. Στη μετάβαση στην 911 της γενιάς 996 και αυτοκίνητα όπως το Boxster και το Cayenne, χρησιμοποιήθηκαν περισσότερες μηχανές, μειώνοντας το κόστος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Jenson Button πουλάει την Porsche 911 turbo του
Η υπέροχη Porsche 964 Turbo της Ares Design
Οδηγούμε 5 από τα καλύτερα supercar