Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν υπάρχει: Οδηγός Tesla έβαλε… γεννήτρια για ρεύμα!

Ελλάδα 11:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν υπάρχει: Οδηγός Tesla έβαλε… γεννήτρια για ρεύμα!

ΝΕΑ

Δεν υπάρχει: Οδηγός Tesla έβαλε… γεννήτρια για ρεύμα!

ΝΕΑ

Η αυτονομία των ηλεκτρικών είναι το μόνιμο άγχος των οδηγών τους, οι οποίοι ψάχνουν εναγωνίως λύσεις για να το ξεπεράσουν. Αυτός εδώ όμως κυριολεκτικά το… τερμάτισε!

Advertisement
Advertisement

Η οδήγηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι μια άσκηση υπομονής και καλά δοκιμασμένων νεύρων. Η αυτονομία και το ενδεχόμενο να μείνεις στη μέση του πουθενά θα αποτελούν για πολύ καιρό ακόμα κομμάτι της καθημερινότητας ενός ιδιοκτήτη ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Ο μόνος τρόπος για να λυθεί αυτό το θέμα είναι ο σωστός προγραμματισμός της διαδρομής, έτσι ώστε να υπάρχουν παντού σταθεροί μεγάλοι φορτιστές.

Όμως αυτό δεν εγγυάται πάντα ότι θα δώσει την λύση, καθώς ο φορτιστής που υπολογίζετε να σταματήσετε μπορεί να είναι χαλασμένος ή να μην μπορεί να συνδεθεί με το αυτοκίνητό σας.

Advertisement
Advertisement

Χρειάζονται άλλες ιδέες που να δώσουν λύση σε αυτό το πρόβλημα. Λύσεις για τις οποίες πασχίζουν και ξοδεύουν δισεκατομμύρια οι εταιρίες, ερευνώντας νέες τεχνολογίες και ηλεκτρικά συστήματα.

Όμως, δεν παύουν να υπάρχουν και κάποιοι οδηγοί που έχουν να δώσουν την δική τους εκδοχή στο άγχος της φόρτισης. Όπως αυτός ο συγκεκριμένος κάτοχος ενός Tesla, ο οποίος, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, έχει εγκαταστήσει μία αυτοσχέδια γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος στο πίσω μέρος του οχήματος.

Έτσι, έχει εξασφαλισμένο ένα ιδιότυπο range extender, όπου μέσα από την καύση βενζίνης θα μπορεί να φορτίσει το αυτοκίνητό του για μερικά χιλιόμετρα μέχρι τον Super Charger της Tesla.

Advertisement

H πατέντα είναι ολίγον πρωτόγονη και εντελώς DIY, όμως η ουσία είναι ότι αποδίδει. Και σίγουρα βγάζει από τον οδηγό το άγχος της αυτονομίας.

Το ότι έχει καταστρέψει το αυτοκίνητο, και όλη αυτή η -παράνομη- υπερκατασκευή μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον ίδιο και στους υπόλοιπους οδηγούς προφανώς και δεν τον απασχολεί.

Advertisement

Αν τον απασχολούσε πάντως θα είχε μάλλον εξ αρχής αγοράσει ένα αυτοκίνητο με κανονικό κινητήρα και όχι ένα Tesla-Φρανκεστάιν. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί τα Tesla τρελαίνονται με τα «STOP»;
Γιατί κάνουν… απεργία πείνας οι ιδιοκτήτες Tesla;
Δοκιμές «μαϊμού» της Tesla στo Ντουμπάι;