Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο ήταν το πιο γρήγορο ηλεκτρικό στο Goodwood; (+video)

Ελλάδα 16:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο ήταν το πιο γρήγορο ηλεκτρικό στο Goodwood; (+video)

ΝΕΑ

Ποιο ήταν το πιο γρήγορο ηλεκτρικό στο Goodwood; (+video)

ΝΕΑ

Το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood του 2023 πέρασε στην ιστορία, πλέον. Εκτός από την εμφάνιση των ιστορικών και των νέων μοντέλων, καταρρίφθηκαν και ρεκόρ.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θεάματα στο «Goodwood Festival of Speed» είναι η διαδικασία για το πιο αυτοκίνητο θα σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στην ασφάλτινη διαδρομή, η οποία έχει χαραχτεί στην έκταση όπου βρίσκεται ο πύργος που ανήκει στον Δούκα Τσαρλς Γκόρντον-Λένοξ.

Το μήκος της είναι σχεδόν 1,87 χλμ. και η ανηφορική κλίση της την κάνει να προσδιορίζεται ως «ανάβαση». Και ως τέτοια (ανάβαση), τι καλύτερο για συμμετέχοντες και θεατές από μια χρονομέτρηση;

Τα οχήματα που συμμετέχουν στη διαδικασία, αναμενόμενα, είναι supercars ή και hypercars (πλέον). Για το 2023, στη σχετική λίστα συμπεριελήφθησαν τα Dodge Viper GTS-R, Ferrari 488 Challenge, Ford Puma WRC, Porsche 911 GT2 RS Clubsport, McLaren M26, McLaren Solus GT, Nissan GT-R R32, Porsche 911 GT3 Cup, Rimac Nevera και Subaru GL Family Huckster.

Advertisement
Advertisement

Το Nevera, ήταν το μόνο αμιγώς ηλεκτροκίνητο εξ αυτών και ο χρόνος που σημείωσε στη διαδρομή ήταν 49’’.32. Τον ταχύτερο χρόνο όλων σημείωσε η McLaren Solus GT σταματώντας το χρονόμετρο στα 45’’.34.

Ως γνωστόν, το Nevera είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο hypercar παραγωγής, συνεπώς δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα αγωνιστικά οχήματα, είτε με θερμικό κινητήρα είτε ηλεκτροκίνητα.

Advertisement

Στην κατηγορία των ηλεκτρικών, τον ταχύτερο χρόνο στη συγκεκριμένη διαδρομή του Goodwood σημείωσε το Volkswagen ID. R (41’’.18), το οποίο είναι αγωνιστικό όχημα.

Advertisement

Ο Μίροσλαβ Ζρντσέβιτς, οδηγός εξέλιξης της Rimac, ήταν αυτός που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του Nevera στο Goodwood και σημείωσε το ρεκόρ για αμιγώς ηλεκτροκίνητο παραγωγής.

Μετά την προσπάθειά του δήλωσε σχετικά: «Η οδήγηση στη στενή διαδρομή της ανάβασης του Goodwood, με τις κλειστές στροφές και τη μικρή ορατότητα σε κάποιες από αυτές, είναι μια από τις πιο τρομακτικές εμπειρίες να κινείσαι με ταχύτητα.

Advertisement

»Ωστόσο, το ότι σημειώσαμε το ρεκόρ χρόνου για εφέτος με το Nevera ήταν ακόμα μία πρόκληση στην οποία έπρεπε να ανταπεξέλθουμε. Υπό το βλέμμα χιλιάδων θεατών -και επιπλέον εκατομμυρίων τηλεθεατών- υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ του να δοξαστείς ή να καταλήξεις στις αχυρόμπαλες.

Είμαι τόσο χαρούμενος που δείξαμε την απίστευτη εργασία που έκαναν οι ομάδες σχεδιασμού και εξέλιξης (της εταιρείας), θέτοντας ακόμα ένα επικυρωμένο ρεκόρ με αυτό το επαναστατικό αυτοκίνητο», κατέληξε ο Ζρντσέβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula 1 με πινακίδες! Δείτε από μέσα τα ρεκόρ του Rimac Nevera (+video)
Αυτό είναι το ηλεκτρικό Polestar 5 με τα 884 άλογα! (+video)
Στα άδυτα της Rimac