Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το ηλεκτρικό Polestar 5 με τα 884 άλογα! (+video)

Ελλάδα 13:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το ηλεκτρικό Polestar 5 με τα 884 άλογα! (+video)

ΝΕΑ

Αυτό είναι το ηλεκτρικό Polestar 5 με τα 884 άλογα! (+video)

ΝΕΑ

Τα σούπερ σπορ ηλεκτρικά γίνονται μόδα. Και η Volvo μέσω της Polestar έχει την δική της απάντηση.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από την ανάγκη για μικρά και προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν να καλύψουν και το άλλο άκρο. Τα γρήγορα και με σπορ διαθέσεις ηλεκτρικά, τα οποία και λόγω της ευκολίας που προκύπτει από τους ηλεκτροκινητήρες, μπορούν να έχουν πρωτόγνωρες ιπποδυνάμεις.

Έτσι, μετά το Hyundai Ioniq 5 N που παρουσιάστηκε στο Goodwood, στην ίδια εκδήλωση και η Polestar έδειξε την δική της εκδοχή για ένα σούπερ σπορ τετράθυρο με ισχύ που αγγίζει τα 884 άλογα και ασύλληπτες -μέχρι πριν λίγα χρόνια- επιδόσεις.

To νέο αυτό μοντέλο ονομάζεται Polestar 5, και έκανε την ανάβαση με το αμάξωμα καμουφλαρισμένο, καθώς ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης και η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2024.

Advertisement
Advertisement

Πάντως από τις εικόνες προκύπτει ότι το σχέδιο του αυτοκινήτου μάλλον είναι το οριστικό, με επιθετικές γραμμές και τον χαρακτήρα ενός GT, με μεγάλο εμπρός καπό και γραμμές που στο πίσω μέρος θυμίζουν έντονα κουπέ αμάξωμα.

Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 884 ίππων και 900 Nm ροπής, και σύστημα μετάδοσης της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς.

Advertisement

Η αυτονομία που θέλει να επιτύχει η Polestar είναι τουλάχιστον 600 χιλιόμετρα, αν και προς το παρόν δεν έχουμε κάποια στοιχεία για την χωρητικότητα της μπαταρίας με την οποία θα εφοδιαστεί.

Advertisement

Στο Goodwood η Polestar έδειξε επίσης το νέο Polestar 3, το ανανεωμένο Polestar 2 και ένα ηλεκτρικό roadster πρωτότυπο το οποίο αναμένεται να εξελιχθεί σε μοντέλο παραγωγής μέχρι το 2026, με την ονομασία Polestar 6.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί καθυστερούν τα Volvo EX90 και Polestar 3;
Το νέο καινούργιο Polestar δεν χρειάζεται παρμπρίζ
Αυτό είναι το πρωτότυπο του Polestar 4

Advertisement