Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Nio: Αντικατάσταση μπαταρίας σε 3 λεπτά πλέον

Ελλάδα 12:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Nio: Αντικατάσταση μπαταρίας σε 3 λεπτά πλέον

Mobility

Nio: Αντικατάσταση μπαταρίας σε 3 λεπτά πλέον

Mobility

Με τους νέους σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών της Nio, ο χρόνος της διαδικασίας αντικατάστασης στα αυτοκίνητά της, συμπιέζεται ιδιαίτερα και έτσι η χρήση τους γίνεται όλο και πιο ελκυστική.

Advertisement
Advertisement

Η Nio λανσάρει την τρίτη γενιά σταθμών αντικατάστασης μπαταριών και σχεδιάζει την εγκατάσταση 1.000 νέων μόνο για το 2023.

Οι νέοι αυτοί σταθμοί διαθέτουν ένα σύστημα που καθοδηγεί αυτόματα το αυτοκίνητο στη σωστή θέση μέσα στο συγκεκριμένο χώρο και η αλλαγή της μπαταρίας γίνεται μόλις σε 3 λεπτά της ώρας. Αυτό σημαίνει πως μέσα σε μια ημέρα, μπορούν να γίνουν 408 αντικαταστάσεις μπαταριών, κάτι που δείχνει πολύ γλαφυρά πως η Nio υποστηρίζει τον μοναδικό τρόπο συνέχισης της διαδρομής με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ο οποίος χρονικά μοιάζει με τον ανεφοδιασμό ενός συμβατικού σε πρατήριο καυσίμων.

Advertisement
Advertisement

Η Nio λειτουργεί επί του παρόντος 1.300 σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών, ενώ μέσα στο 2023 πρόκειται να προσθέσει στο δίκτυό της άλλους 1.000 σε ολόκληρη την Κίνα. Από τους νέους, οι 400 θα είναι δίπλα σε αυτοκινητόδρομο, ενώ οι υπόλοιποι 600 θα εγκατασταθούν μέσα σε αστικό ιστό. Αξίζει να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν αφορά όλους τους ιδιοκτήτες μοντέλων της Nio.

Ως υπηρεσία, η αντικατάσταση προσφέρεται μόνο σε όσους αγοράζουν το ηλεκτρικό τους όχημα και επιλέγουν την μπαταρία ως υπηρεσία, μειώνοντας έτσι το αρχικό κόστος του αυτοκινήτου- μια και η μπαταρία δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή αγοράς. Οι ιδιοκτήτες στην περίπτωση αυτή, έχουν μια μηνιαία χρέωση σαν συνδρομή που τους επιτρέπει να κάνουν ανάλογους αριθμούς αντικαταστάσεων. Στα σχέδια της Nio είναι και η επέκταση του δικτύου αυτού ακόμα και εκτός Κίνας, με ένα σύνολο 4.000 σταθμών να είναι απόλυτα λειτουργικοί έως το 2025.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Επέστρεψε ο Masi στο paddock
Καινούργιο αυτοκίνητο; Ιδού τα πιο φθηνά στην Ελλάδα
Η ευχάριστη έκπληξη της Yamaha

Advertisement