Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi vs Nio: Σημειώσατε 1

Ελλάδα 12:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi vs Nio: Σημειώσατε 1

ΝΕΑ

Audi vs Nio: Σημειώσατε 1

ΝΕΑ

Γερμανικό δικαστήριο δικαίωσε την Audi έπειτα από προσφυγή της εναντίον της κινεζικής Nio για το θέμα της ονομασίας των μοντέλων της δεύτερης.

Advertisement
Advertisement

Πριν από περίπου 16 μήνες, η Audi υπέβαλε αγωγή κατά της Nio για την ονομασία κάποιων από τα μοντέλα της και συγκεκριμένα για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα SUVs ES6 και ES8.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας θεώρησαν ότι αυτές μοιάζουν με τις αντίστοιχες των (Audi) S6 και S8 και υπάρχει το ενδεχόμενο να μπερδευτούν οι υποψήφιοι αγοραστές.

Η Audi, κινήθηκε νομικά και απαίτησε από την Nio να αλλάξει όνομα στα συγκεκριμένα μοντέλα της τα οποία πρόκειται να διατεθούν στη γερμανική αγορά. Η υπόθεση εκδικάστηκε σε αρμόδιο δικαστήριο του Μονάχου και η απόφαση δικαίωσε την πρώτη, απαγορεύοντας στην κινεζική εταιρεία να διαφημίζει τα συγκεκριμένα μοντέλα της στη Γερμανία.

Nio ES6.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Automobilewoche, ο Δικαστής αναγνώρισε ότι οι ονομασίες ES6 και ES8 διαφέρουν έμπρακτα από αυτές των S6 και S8, καθώς προηγείται το γράμμα «Ε».

Nio ES8.

Ωστόσο, στο σκεπτικό τής απόφασής του αναφέρει ότι μοιάζουν ηχητικά όταν προφέρονται. Όπως έγραψε στο κείμενο αυτής «υπάρχει το ρίσκο οι καταναλωτές να θεωρήσουν ότι τα ES6 και ES8 είναι οι ηλεκτροκίνητες εκδόσεις των S6 και S8. Συνεπώς, διακινδυνεύεται η περίπτωση δημιουργίας σύγχυσης μέσω συσχέτισης η οποία υπερβαίνει τον σαφή συσχετισμό».

Audi S6.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Nio άλλαξε την ονομασία ενός άλλου μοντέλου της, του ES7, για τη γερμανική αγορά το οποίο εκεί πωλείται ως EL7. Ο λόγος που έγινε αυτό είναι για να μην υπάρχει πρόβλημα με το Audi S7.

Audi S8.

Advertisement

Η συγκεκριμένη απόφαση του δικαστηρίου δεν είναι η τελική και η Nio έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση. Όμως, εάν η κινεζική εταιρεία δεν συμμορφωθεί, υπάρχει περίπτωση να της επιβληθεί πρόστιμο 250.000 ευρώ ή να οδηγηθεί στη φυλακή ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nio στη Γερμανία για μια περίοδο έως έξι μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Audi RS e-tron GT
Η Nio μεγαλώνει και στοχεύει στο Audi Q8 e-tron
Με το Nio ET7 πας και για camping (+video)

Advertisement