Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιες πληροφορίες αναζητούν οι οδηγοί στις διαδρομές τους

Ελλάδα 8:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιες πληροφορίες αναζητούν οι οδηγοί στις διαδρομές τους

ΝΕΑ

Ποιες πληροφορίες αναζητούν οι οδηγοί στις διαδρομές τους

ΝΕΑ

Η δυνατότητα διασυνδεσιμότητας των αυτοκινήτων επιτρέπει στους επιβάτες να ψάχνουν πληροφορίες και κατά τη διάρκεια που μετακινούνται. Ωστόσο, ποιες είναι αυτές που αναζητούν οι οδηγοί;

Advertisement
Advertisement

Τα σύγχρονα συστήματα που περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό των καινούργιων μοντέλων δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό να αναζητά πληροφορίες για ό,τι θέλει να μάθει κάθε φορά, κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Η πληθώρα των εφαρμογών που είναι διαθέσιμες πλέον, τόσο στο όχημα όσο και στο κινητό τηλέφωνο το οποίο συνδέεται σε αυτό, μπορούν να παρέχουν ενημέρωση για πολλές πτυχές. Ποιες είναι αυτές που ενδιαφέρουν περισσότερο ή είναι οι πιο απαραίτητες;

Την απάντηση θέλησαν να δώσουν τα στελέχη της «TechInsights» τα οποία διεξήγαγαν σχετική έρευνα. Για τη συγκρότηση της δομής της, αποφάσισαν να συμπεριλάβουν 28 διαφορετικές εφαρμογές και να λάβουν δεδομένα από 4.990 οδηγούς στην Ευρώπη (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία), στην Κίνα και στις ΗΠΑ, δηλαδή σε διαφορετικές χώρες και κουλτούρες.

Advertisement
Advertisement

Από την αξιολόγηση των ευρημάτων διαπιστώθηκε ότι η πιο δημοφιλής αναζήτηση ήταν η εξεύρεση θέσης στάθμευσης στην περιοχή προορισμού. Συγκεκριμένα, στην Ευρώπη, οι οδηγοί μεταξύ 18-24 ετών θέτουν αυτό ως προτεραιότητά τους. Το ίδιο ισχύει και στις ΗΠΑ, για τις ηλικιακές ομάδες μεταξύ 18-24 ετών και 35-44 ετών, αντίστοιχα. Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξαν και στην Κίνα.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε, επίσης, ότι μία ακόμα δημοφιλής επιθυμία των οδηγών είναι η δυνατότητα να κάνουν on-line πληρωμές κατά τη διάρκεια που βρίσκονται καθ’ οδόν. Συγκεκριμένα, το 56% των συμμετεχόντων σε αυτή απάντησαν ότι είναι στις προτεραιότητές τους αυτή η παροχή. Μάλιστα, στην Κίνα, αυτή η δυνατότητα προσδιορίστηκε ως «υψηλά επιθυμητή».

Advertisement

Βάσει των αποτελεσμάτων, διαπιστώθηκε ότι άλλες εφαρμογές, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ηλεκτρονικά παιχνίδια (τα οποία είναι ευρέως διαδεδομένα στην καθημερινότητά μας) δεν είναι τόσο προτιμητέες στο αυτοκίνητο, καθώς δεν συμβάλλουν στη διευκόλυνση και στην ενημέρωση κατά τη διάρκεια της διαδρομής ή του ταξιδιού.

Advertisement

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, ο Duncan Licence, Διευθυντής Προϊόντος της εταιρείας «Parkopedia» η οποία έχει δημιουργήσει την ομώνυμη εφαρμογή εξεύρεσης θέσεων στάθμευσης, είπε: «Οι δρόμοι μας γίνονται ολοένα και πιο μποτιλιαρισμένοι και η ζωή των οδηγών πιο δύσκολη.

»Δεν εκπλησσόμαστε που διαπιστώνουμε ότι αυξάνεται το ενδιαφέρον για εφαρμογές που διευκολύνουν τη μετακίνησή μας και την κάνουν ασφαλέστερη και πιο άνετη.

»Η πρόκληση για τις εταιρείες τού κλάδου μας είναι να δώσουν προταιρεότητα στις εφαρμογές που είναι πιο περιζήτητες και παρέχουν τη δυνατότητα διαρκούς ενημέρωσης μεταξύ του συστήματος πλοήγησης και εξεύρεσης θέσεων στάθμευσης, για να μειωθεί το άγχος του οδηγού κατά το ταξίδι».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρονικά συστήματα: Σώζουν αλλά οι επισκευές είναι μπελάς
9+1 τεχνολογίες που σώζουν ζωές
Οι οθόνες αφής αυξάνουν τις πιθανότητες ατυχήματος