Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιες μάρκες επέλεξαν οι Έλληνες τον Δεκέμβριο;

Ελλάδα 7:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιες μάρκες επέλεξαν οι Έλληνες τον Δεκέμβριο;

ΝΕΑ

Ποιες μάρκες επέλεξαν οι Έλληνες τον Δεκέμβριο;

ΝΕΑ

Η ελληνική αγορά κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 105.000 μονάδων το 2022 καταγράφοντας άνοδο πάνω από 4%.

Advertisement
Advertisement

Διατηρήθηκε και το Δεκέμβριο το ανοδικό σερί στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων καταγράφοντας μάλιστα διψήφιο ποσοστό ανόδου ενώ σημαντικά διαφοροποιημένη ήταν και η σειρά κατάταξης των εισαγωγικών εταιρειών με τις υψηλότερες πωλήσεις η οποία έκρυβε πολλές εκπλήξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Δεκέμβριο σημείωσαν άνοδο 16% αγγίζοντας τις 6.500 μονάδες έναντι περίπου 5.500 αυτοκινήτων που είχαν διατεθεί τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο το εντυπωσιακό στοιχείο στις πωλήσεις του Δεκεμβρίου αποτέλεσε η σειρά κατάταξης των εισαγωγικών εταιρειών και στην πρώτη θέση βρέθηκε η BMW και στην δεύτερη θέση αναρριχήθηκε η Opel ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Toyota!

Στη συνέχεια ακολουθούν η Suzuki, η Mini, η VW, η Citroen, η Hyundai, η Dacia και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνoυν η Peugeot.

Όπως είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς η BMW για πρώτη φορά βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα των πωλήσεων ενώ επίσης και η Opel για πρώτη φορά κατέκτησε την δεύτερη θέση.

Advertisement

Οι παραδοσιακοί «αντίπαλοι» που δεν είναι άλλοι από την Toyota και την Peugeot περιορίστηκαν στην και 10η θέση αντίστοιχα.

Πάντως οι μεγάλες ανατροπές στην κατάταξη των εταιρειών επιβεβαιώνει τα στελέχη της αγοράς τα οποία τόνιζαν ότι η άνοδος και η πτώση στις πωλήσεις των εισαγωγικών εταιρειών εξαρτάται αποκλειστικά από το ρυθμό στις παραδόσεις των καινούριων αυτοκινήτων που καθορίζει το κάθε εργοστάσιο. Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που εναλλάσσονται συνεχώς οι εισαγωγικές στον πίνακα των εταιρειών με τις υψηλότερες πωλήσεις.

Advertisement

Σε επίπεδο έτους οι πωλήσεις διατήρησαν το θετικό πρόσημο που εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον προηγούμενο μήνα από την αρχή του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στο 12μηνο ξεπέρασαν τις 105.000 μονάδες έναντι 100.000 μονάδων που ανήλθαν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι καταγράφοντας άνοδο περίπου 4%.

Ο στόχος υπέρβασης των 100.000 μονάδων επετεύχθη αλλά κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να προσδιορίσει το άμεσο μέλλον της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου και ειδικά της ελληνικής εν μέσω εκλογών, ενεργειακής κρίσης αλλά και της επανεμφάνισης του κορωνοϊού αλλά και της γρίπης Η1Ν1…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιες μάρκες προτίμησαν οι Έλληνες το Νοέμβριο;
Αυτό είναι το Top-10 του Νοεμβρίου!
Το Top-10 των best-sellers σε όλο τον κόσμο!

Advertisement