Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | COTY 2023

ΝΕΑ

Ποια πόλη της Ελλάδας θα γεμίσει με Porsche;

  • Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)

Πανελλαδική επετειακή εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου Porsche club θα πραγματοποιηθεί στη Λίμνη Πλαστήρα – Το ελληνικό club στο Top-10 του κόσμου!

Τους πιο πιστούς και αφοσιωμένους λάτρεις της Porsche έχουν τα club της γερμανικής μάρκας σε όλο τον κόσμο. Το πρώτο Porsche club ιδρύθηκε την άνοιξη του 1952 και εδώ και επτά δεκαετίες απαριθμεί πάνω από 240.000 μέλη σε ολόκληρο τον κόσμο στα περισσότερα από 700 Porsche Clubs που έχουν δημιουργηθεί. Μεταξύ των Clubs υπάρχει και  το Porsche Club Greece το οποίο συγκαταλέγεται στα καλύτερα 10 Clubs του κόσμου!

Η ομάδα Global Community Management της Porsche AG γιορτάζει αυτή την ξεχωριστή επέτειο μέσω μιας παγκόσμιας εκστρατείας με το σύνθημα “Enduring Passion” .

Μάλιστα το Porsche Club Greece διοργανώνει τριήμερη Πανελλαδική Επετειακή Εκδήλωση, για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου Porsche Club με εορταστικό χαρακτήρα.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί 25 με 27 Νοεμβρίου στην Λίμνη Πλαστήρα, για τα μέλη και φίλους του Club.

Ο πρόεδρος και υπεύθυνος εκδηλώσεων του Porsche Club Greece κ. Δημόκας Δημήτριος μιλώντας στο Newsauto.gr αποκάλυψε ότι: «Εμείς ξεκινήσαμε το 2003 σαν Club ωστόσο το 2017 καταγράφηκε μια μεγάλη αύξηση των μελών με αποτέλεσμα το ελληνικό Club της γερμανικής μάρκας να αποκτήσει μια πολύ μεγάλη δυναμική. Μάλιστα τo Porsche Club Greece συγκαταλέγεται στο Top-10 των clubs της Porsche τα οποία είναι πάνω από 713 σε ολόκληρο τον κόσμο. Παράλληλα τον Ιούνιο που το Porsche Club Greece κλείνει 20 έτη λειτουργίας προγραμματίζουμε ένα ειδικό event στην Ελλάδα με τη συμμετοχή άλλων ευρωπαϊκών Clubs. Βασικός μας στόχος είναι πέραν της αγάπης μας για τα γερμανικά μοντέλα είναι η ανάδειξη ελληνικών τουριστικών προορισμών στα μέλη των Porsche Clubs άλλων χωρών τα οποία και ευελπιστούμε να επισκεφθούν ως τουρίστες και μάλιστα VIP τουρίστες

Η Porsche, ένα από τα μεγαλύτερα brands παγκοσμίως και το Porsche Club Greece – απευθυνόμενο στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της – είναι ένα club υψηλών προδιαγραφών, αντάξιο του ονόματος και των προσδοκιών της γερμανικής μάρκας. Το Porsche Club Greece είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το Ελληνικό κράτος και από την ίδια την Porsche στη Γερμανία.

Παγκοσμίως υπάρχουν 713 Porsche Clubs σε 85 χώρες, ενώ στην Ευρώπη υπάρχουν 292 επίσημα αναγνωρισμένα clubs από την Porsche Γερμανίας. Δυστυχώς δεν μας επιτρέπεται να αναφέρουμε τα μέλη και τον αριθμό μελών των Σωματείων. Όμως είναι πάρα πολύ σημαντικός, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνον το Porsche Club Greece αριθμεί 526 ενεργά μέλη Πανελλαδικώς.

Το Club είναι ένας φυσικός χώρος συνεύρεσης των μελών του, αλλά και το σημείο έκφρασης και εκδήλωσης της αγάπης τους για τις Porsche. Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων σε ποσοστό 80% περίπου, κινούνται ηλικιακά μεταξύ 35-58 ετών. Είναι άτομα επώνυμα, με έντονη προσωπικότητα, με απαιτήσεις και διατηρούν ένα υψηλών προδιαγραφών επίπεδο ζωής, καθώς τους το επιτρέπει η επαγγελματική και προσωπική τους καταξίωση.

Ο κατάλληλος σχεδιασμός των δράσεων του club, τονίζουν πέντε διαφορετικούς τομείς: τον τουρισμό, τα σπορ, την κουλτούρα, την κοινωνία και τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

H εκδήλωση

Ένα εντυπωσιακό κομβόι με τις Γερμανίδες καλλονές, θα καταλήξει στον προορισμό τους 25/11 στον Δήμο Μουζακίου του Νόμου Καρδίτσης στο ξενοδοχείο Mouzaki Palace όπου θα συγκεντρωθούν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Β. Ελλάδας. Το ίδιο βράδυ θα πραγματοποιηθεί ένα Welcome Gala.

Το Σάββατο στις 10:00 αναχώρηση για την Λίμνη Πλαστήρα και επίσκεψη στην Ιερά Μονή Κορώνης. Στις 12:30 αναχώρηση με προορισμό τον Άγιο Αθανάσιο στις παροχές της λίμνης στο ρεστοράν Πλαζ Λαμπερού για το μεσημεριανό μας γεύμα.

Μετά το γεύμα θα κατευθυνθούμε στο φράγμα της Λίμνης Πλαστήρα για φωτογραφίες και επιστροφή στο ξενοδοχείο για το βραδινό μας εορταστικό Gala στις 21:00 στην αίθουσα του ξενοδοχείου Mouzaki Palace.

Την Κυριακή 27/11 στις 10:30 αναχώρηση για τα Τρίκαλα στο γνωστό και φημισμένο οινοποιείο Τσιλίλη και στις 13:30 θα μεταφερθούμε με τα αυτοκίνητα μας στο ρεστοράν του κτήματος Χαλίλη για το μεσημεριανό μας γεύμα και επιστροφή ο καθένας στον αρχικό του προορισμό. Σκοπός της εκδήλωσης είναι ο εορτασμός της ίδρυσης του πρώτου Porsche Club το 1952 αλλά και η ανάδειξη του τόπου μας στο εξωτερικό ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός στους κατόχους ή μη των κορυφαίων αυτοκινήτων Porsche.

H ιστορία του Porsche Club Greece

Σχεδόν 20 χρόνια ζωής καταγράφει το Porsche Club Greece το οποίο ιδρύθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2003 με την πρώτη συνάντηση ιδιοκτητών Porsche στην Αθήνα. Ουσιαστικά η προσπάθεια ξεκίνησε στις αρχές του 2003 και ήταν εξαιρετικά δύσκολη καθώς όλα ξεκινούσαν από το μηδέν. Οι πρωτεργάτες και εμπνευστές της ιδέας, Πέτρος Ρούσσος και Alberto Di Maggio, ανέλαβαν το δύσκολο εγχείρημα και στις 3 Ιουνίου 2003 πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση στα γραφεία του Συλλόγου Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων. Εκεί παρουσιάστηκε η πρώτη μορφή του σήματος της λέσχης και εγκρίθηκε το καταστατικό προκειμένου να προχωρήσει η νόμιμη διαδικασία σύστασης συλλόγου. Επίσης το καλοκαίρι του 2003 αποστέλλονται τα έγγραφα όλα μεταφρασμένα στη Γερμανία για την επίσημη αναγνώριση του Club.Η κατασκευή του site τον Αύγουστο δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα του Club στα μέλη του. Η έγκριση του Porsche Club από το πρωτοδικείο έγινε στις 9 Δεκεμβρίου 2003 ενώ στις 15 Ιανουαρίου 2004 αναγνωρίστηκε επίσημα από την Porsche AG. Οι πρώτες εκλογές του Porsche Club Greece έγιναν στις 15 Φεβρουαρίου 2004.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ηλεκτρική Porsche Macan θα είναι πανίσχυρη
Όταν η Porsche εκθρόνισε την Bentley
Πως η νέα Porsche Cayenne E-Hybrid ορίζει τους κανόνες

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto