Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άλλη μια μοναδική και special Porsche 911 Carrera

Ελλάδα 17:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άλλη μια μοναδική και special Porsche 911 Carrera

ΝΕΑ

Άλλη μια μοναδική και special Porsche 911 Carrera

ΝΕΑ

Με την 911 Carrera Panamericana Special, η Porsche αποτίνει φόρο τιμής στην πρώτη της παρουσία σε αγώνες αυτοκινήτου, που είχε γίνει το 1952 με μια 356 S.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche 911 Carrera Panamericana Special αναπτύχθηκε από την Porsche Latin America σε συνεργασία με την Porsche Mexico.

Για πολλούς, η ιστορία επιτυχίας της Porsche στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκινά από το θρυλικό αγώνα Carrera Panamericana στο Μεξικό τη δεκαετία του 1950 και αυτή ακριβώς την περίσταση θέλει να «τιμήσει» η Porsche με τη νέα ειδική έκδοση της 911. Το ένα και μοναδικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από το τμήμα Porsche Exclusive Manufaktur στη Στουτγάρδη, έχει μια σειρά από χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στην Porsche 356 S Cabriolet με το νούμερο 11 στις πόρτες.

Advertisement
Advertisement

Για την ιστορία, αξίζει να θυμίσουμε πως το αυτοκίνητο αυτό κατέκτησε τη νίκη στην κατηγορία των αυτοκινήτων έως τα 1.500 κ.εκ. το 1952, οδηγούμενη από τον γερμανοαυστριακό πρίγκιπα Paul Alfons von Metternich και τον Βραζιλιάνο βαρόνο Manuel Antonio de Teffe. Η βάση για την επετειακή Carrera Panamericana Special, είναι μια 911 Carrera S Cabriolet 992, σε Enzianblau χρώμα.

Η οροφή είναι Graffiti Grey και εδώ πρέπει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη απόχρωση για την κουκούλα, δεν είναι διαθέσιμη στην 911 αλλά χρησιμοποιήθηκε ο συνδυασμός από την 718 Spyder. Η 911 έχει και τα νούμερα στις πόρτες καθώς και μια σειρά από λεπτομέρειες που αποτελούν απευθείας παραπομπές στο θρυλικό μοντέλο της δεκαετίας του ΄50. Τα σπορ καθίσματα στο εσωτερικό είναι με επένδυση δέρμα σε απαλό γκρι χρώμα.

Advertisement

Τα προσκέφαλα των καθισμάτων είναι διακοσμημένα με κεντητό το logo «Carrera Panamericana» και ένα κλασικό αγωνιστικό κράνος. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, με τη σφραγίδα του Porsche Exclusive Manufaktur στο κεντρικό υποβραχιόνιο, δεν προορίζεται για πώληση. Μέσα στο 2023 θα γίνει μια δημοπρασία με τα έσοδα της οποίας να προορίζονται για καλό σκοπό και εκεί αναμένεται να δοθεί η ευκαιρία σε όσους θέλουν πραγματικά την επετειακή αυτή 911, να το αποδείξουν προσφέροντας τα περισσότερα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο εντυπωσιακός γύρος της Porsche 911 GT3 RS στο Nurburgring (+video)
Γιατί καθυστερεί η νέα ηλεκτρική Porsche Macan;
Porsche: Γιορτάζει τα 50 χρόνια της 911 Carrera RS 2.7

 

 

Advertisement