Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ηλεκτρική Porsche Macan θα είναι πανίσχυρη

Ελλάδα 2:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ηλεκτρική Porsche Macan θα είναι πανίσχυρη

ΝΕΑ

Η ηλεκτρική Porsche Macan θα είναι πανίσχυρη

ΝΕΑ

Μπορεί η Porsche Macan EV να έχει καθυστερήσει λόγω software αλλά τώρα η εξέλιξή της προχωρά γρήγορα.

Advertisement
Advertisement

Η νέα ηλεκτρική Macan θα είναι το πρώτο μοντέλο του ομίλου Volkswagen γενικά και της Porsche ειδικά που θα βασίζεται στο πλαίσιο PPE (Premium Platform Electric) που έχει εξελιχθεί από κοινού με την Audi.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό που είχε γίνει στο Zuffenhausen οι πωλήσεις της έπρεπε να ξεκινήσουν μέσα στα 2023. Οι καθυστερήσεις όμως στην ανάπτυξη του λογισμικού από την Cariad, που επίσης ανήκει στον όμιλο Volkswagen, είχαν σαν συνέπεια την αναβολή τους για το 2024.

Ο αρχικός προγραμματισμός επίσης προέβλεπε την ταυτόχρονη διάθεση της ηλεκτρικής Macan με τη συμβατική που γνωρίζουμε για μια τριετία, ενώ οι πιο πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν πως η τελευταία θα σταματήσει να πωλείται το 2024.

Advertisement
Advertisement

 

Το σίγουρο είναι πως η Macan EV θα διαθέτει τεχνολογία 800 V, ενώ σε σχέση με την Taycan αναβαθμισμένοι θα είναι και οι ηλεκτροκινητήρες της -ένας ανά άξονα- που θα αποδίδουν συνδυαστικά σχεδόν 600 ίππους, 595 για την ακρίβεια και 1.000 Nm. Η μπαταρία θα έχει σε κάθε περίπτωση ενεργειακή χωρητικότητα 100 kWh, ενώ η θέση της θα είναι τέτοια ώστε να επιτυγχάνεται μια κατανομή βάρους της τάξης του 48:52 στους δύο άξονες.

Advertisement

Μάλιστα ο πίσω θα είναι τοποθετημένος όσο πιο… πίσω γίνεται για λόγους πρόσφυσης, ενώ για λόγους ευελιξίας θα υπάρχει και τετραδιεύθυνση.

Advertisement

Όπως μπορούμε να δούμε και από μια φωτογραφία που είχε δώσει στη δημοσιότητα η ίδια η Porsche, η μάσκα θα είναι κλειστή και οι προβολείς στενοί ενώ το όλο στυλ αναμένεται να είναι πιο κοντά σε αυτό ενός SUV κουπέ με έντονη κλίση της οροφής προς τα πίσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche 911 GT3 vs BMW M4 CSL: Ποιος κερδίζει στην κόντρα;  (+video)
Γιατί η Porsche 911 ανέβηκε στο πιο ψηλό ηφαίστειο; (+video)
Γιατί η Mariah Carey ποζάρει με μια Porsche 356;

 

Advertisement