Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια κορυφαία διάκριση πήρε η Hyundai; (+video)

Ελλάδα 22:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια κορυφαία διάκριση πήρε η Hyundai; (+video)

ΝΕΑ

Ποια κορυφαία διάκριση πήρε η Hyundai; (+video)

ΝΕΑ

Η Hyundai, ακολουθεί τη δική της χαρακτηριστική πορεία σε όλους τους τομείς και αυτό αναγνωρίζεται από τους πιο επίσημους φορείς παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι μόνο η τεχνολογική πρωτοπορία τής Hyundai αυτή που την κάνει να διακρίνεται, ιδίως σε ό,τι αφορά στην ηλεκτροκίνηση. Είναι και η επιμονή των Νοτιοκορεατών να έχουν και τη δική τους ταυτότητα.

Ανέκαθεν λειτουργούσαν υπό αυτό το πρίσμα, όμως η συγκεκριμένη προσπάθειά τους είναι πιο εύκολα αναγνωρίσιμη και πιο ουσιαστική την τελευταία δεκαπενταετία.

Advertisement
Advertisement

Οι καινοτόμες λύσεις αλλά και η σχεδιαστική φιλοσοφία της αναγνωρίστηκαν και επιβραβεύτηκαν με ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία: Με τη διάκριση «Red Dot Design Award 2022 luminary». Αυτή απονεμήθηκε στη Hyundai για το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Trailer Drone.

Το πρωτότυπο διαθέτει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και κυψέλες καυσίμου για να παράγουν την ηλεκτρική ενέργεια για την κίνησή του. Όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία, στόχος της είναι να κάνει ευρύτερα διαδεδομένη την τεχνολογία αυτή στα μοντέλα της ως το 2040.

Advertisement

Το Trailer Drone συνδυάζει στοιχεία ενός φορτηγού με επικαθήμενο όχημα, ενός τρέιλερ και ενός κοντέινερ. Για τη δημιουργία του χρησιμοποιήθηκαν δύο e-Bogies, όπως τα ονομάζει η Hyundai, δηλαδή δύο αμιγώς ηλεκτροκινούμενοι τράκτορες πάνω στους οποίους τοποθετείται ένα επικαθήμενο ή ένα κοντέινερ. Δηλαδή, ένα εμπρός και ένα πίσω από αυτό.

Advertisement

Σύμφωνα με τη Hyundai, η μέγιστη αυτονομία τού Trailer Drone θα δύναται ξεπεράσει τα 1.000 χλμ. όταν θα ολοκληρωθεί η εξέλιξή του και θα επιτρέπεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους, κάποια στιγμή στο μέλλον.

Μετά την απονομή του βραβείου ο κ. SangYup Lee, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και επικεφαλής τού Παγκόσμιου Τμήματος Σχεδιασμού τής εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Η Red Dot αναγνώρισε για μια φορά ακόμα τις προσπάθειές μας να μεταμορφωθούμε σε έναν πάροχο λύσεων έξυπνης κινητικότητας, με το όραμά μας για τη σχεδίαση και τις διαφορετικές τεχνολογίες.

Advertisement

»Συγκεκριμένα, το Trailer Drone είναι ένα σημαντικό μοντέλο το οποίο καταδεικνύει πώς οραματιζόμαστε τα επαγγελματικά οχήματα αυτόνομης οδήγησης τα οποία θα διαθέτουν κυψέλες καυσίμου και θα χρησιμοποιούν υδρογόνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mobility 2022: Hyundai Santa Fe PHEV
Το νέο Hyundai Kona θα είναι και υβριδικό
H Hyundai θα παρουσιάσει supercar;