Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Hyundai θα παρουσιάσει supercar;

Ελλάδα 5:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Hyundai θα παρουσιάσει supercar;

ΝΕΑ

H Hyundai θα παρουσιάσει supercar;

ΝΕΑ

Εδώ και καιρό κυκλοφορούν οι φήμες για ένα supercar από την Hyundai με τον κινητήρα στο κέντρο και απίστευτες επιδόσεις. Σε τι στάδιο βρίσκεται το όλο πρόγραμμα;

Advertisement
Advertisement

Είναι μία από αυτές τις φήμες που έρχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στις ιστοσελίδες αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο. Η είδηση δηλαδή ότι η Hyundai ετοιμάζει ένα εντυπωσιακό supercar με κορυφαίες επιδόσεις, εντυπωσιακή εμφάνιση και με οδηγικά χαρακτηριστικά που θα ανταποκρίνονται στα δεδομένα της γενιάς των “Ν” μοντέλων.

Η αλήθεια είναι ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο ήταν μέσα στις σκέψεις των ανθρώπων της εταιρίας. Και μάλιστα είχε προχωρήσει και πέρα από το αρχικό στάδιο, μετά την γενική αποδοχή και την τεράστια επιτυχία που είχε το i30N.

H κορεάτικη εταιρία είδε ότι μπορεί να μπει δυναμικά στην σπορ κατηγορία, οπότε ξεκίνησε μία προσπάθεια για να φτιάξει κάτι πιο εντυπωσιακό και σε σαφώς ανώτερη και πιο απαιτητική κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο που είχε την κωδική ονομασία “The Chairman’s Car” είχε ως προδιαγραφές ότι θα ήταν ένα κεντρομήχανο supercar. Πίσω από την σχεδίαση και το γενικότερο στήσιμό του θα βρισκόταν ο Albert Biermann, ο άνθρωπος που έφυγε από το τμήμα “Μ” της BMW και άλλαξε την μοίρα της Hyundai με τα μοντέλα της σειράς “Ν”.

Advertisement

Η αρχική προσέγγιση για αυτό το supercar προέβλεπε ένα πλαίσιο από carbon fiber, και κινητήρα που θα χρησιμοποιούσε ηλεκτρική υποβοήθηση, πιθανότατα και μία διάταξη με κυψέλες υδρογόνου.

Όμως τελικά, η όλη προσπάθεια κόλλησε στο πιο σημαντικό: ότι το κόστος του τελικού αυτοκινήτου θα έβγαινε κοντά στα 150.000 ευρώ κάτι που προφανώς είναι ένα τεράστιο άλμα για ένα αυτοκίνητο με τα σήματα της Hyundai.

Advertisement

Το πρόγραμμα τελικά, μετά και από την σύμφωνη γνώμη του Biermann, σταμάτησε. Και η εταιρία εστίασε σε πιο προσιτά μοντέλα, όπως το Kona N ή το i20 N. Ενώ για το μέλλον, ετοιμάζονται τα αντίστοιχα ηλεκτρικά μοντέλα, όπως το σπορ Ioniq 5 N.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Hyundai i10 1.0 T-GDI N Line
Δοκιμή: Hyundai Ioniq 5 RWD
Μέχρι που θα φτάσει το Hyundai Ioniq 5 N;

Advertisement