Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Mobility 2022: Hyundai Santa Fe PHEV

Ελλάδα 19:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mobility 2022: Hyundai Santa Fe PHEV

Mobility

Mobility 2022: Hyundai Santa Fe PHEV

Mobility

Η νέα γενιά της ναυαρχίδας των SUV της Hyundai με την επιβλητική σχεδίαση και την πολυτελή προσέγγιση ενισχύει το τεχνολογικό της υπόβαθρο με την ενσωμάτωση της plug-in υβριδικής τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Το Hyundai Santa Fe ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του υιοθετώντας ένα πιο επιβλητικό και δυναμικό design, κορυφαία ποιότητα και προηγμένη τεχνολογία. Το κορεατικό SUV έχει μεγαλώσει αρκετά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά και πλέον φθάνει σε μήκος τα 4.785 mm. Παράλληλα, στο εσωτερικό του η σχεδίαση ακολουθεί τις πρόσφατες φόρμες των νεότερων μοντέλων της εταιρείας, με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί να είναι άκρως ποιοτικά.

Το νέο Santa Fe προσφέρεται σε 6θέσια και 7θέσια διάταξη με εστίαση στην άνεση και την ευρυχωρία η οποία ενισχύεται από το μεγάλο πορτμπαγκάζ που φθάνει έως τα 634 lt. Το κορυφαίο Santa Fe Plug-in Hybrid διαθέτει ένα προηγμένο υβριδικό σύνολο το οποίο βασίζεται στον κινητήρα 1.6 T-GDi Smartstream 3ης γενιάς με απόδοσης 180 PS. Ο συγκεκριμένος κινητήρας διαθέτει μεταξύ άλλων την καινοτόμα τεχνολογία CVVD (Continuously Variable Valve Duration) με στόχο τη μέγιστη απόδοση, τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση και ταυτόχρονα τη φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 91 PS με μέγιστη ροπή 304 Nm και μία μπαταρία ιόντων-λιθίου ενεργειακής απόδοσης 13,8 kWh, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά έως και για 69 km. Η μέγιστη συνδυαστική ισχύς φθάνει τους 265 PS και τα 350 Nm ροπής, ενώ η μετάδοση γίνεται σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων και του συστήματος τετρακίνησης ΗTRAC με αυτόματη κατανομή της ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες και εξειδικευμένα προγράμματα Terrain Mode για ασφαλή οδήγηση σε δύσκολα εδάφη.

Χάρη στην έξυπνη τοποθέτηση της μπαταρίας στο δάπεδο, το plug-in υβριδικό Santa Fe προσφέρει άνεση και ευρυχωρία, με τους πίσω επιβάτες να απολαμβάνουν 1.075 mm χώρο για τα πόδια τους.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ:
PLUG-IN ΥΒΡΙΔΙΚΟ
ΑΠΟΔΟΣΗ: 265 PS/350 Nm
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: 1,6 lt/100 km
CO 2 : 37 g/km
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: 69 km
0-100 km/h: 8,8”

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μέχρι που θα φτάσει το Hyundai Ioniq 5 N;
Το νέο Hyundai Ioniq 6 έσπασε τα ταμεία
Το Hyundai Ioniq 5 σαρώνει τα βραβεία (+video)

Advertisement