Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φαραωνική επένδυση της Hyundai στις κυψέλες καυσίμου

Ελλάδα 11:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φαραωνική επένδυση της Hyundai στις κυψέλες καυσίμου

ΝΕΑ

Φαραωνική επένδυση της Hyundai στις κυψέλες καυσίμου

ΝΕΑ

Οι Νοτιοκορεάτες ανακοίνωσαν την κατασκευή δύο εργοστασίων κυψελών καυσίμων, τα οποία θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν πρωταγωνιστική θέση στη συγκεκριμένη βιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η Hyundai να εργάζεται πυρετωδώς πάνω στην παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών, επαναφορτιζόμενων ηλεκτρικών (π.χ. Kona Electric και Ioniq 5), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αδιαφορεί για τo υδρογόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, οι διοικούντες της μάρκας, ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για ανέγερση δύο εργοστασίων κυψελών καυσίμου, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας κατοχύρωσης ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

Οι ανακοινώσεις έγιναν στο περιθώριο μιας απαστράπτουσας εκδήλωσης στην πόλη Incheon της βορειοδυτικής Κορέας, όπου και θα εδρεύουν οι εν λόγω, μελλοντικές παραγωγικές μονάδες. Η επένδυση θα ανέρχεται σε 1,1 δισ. δολάρια, με την έναρξη της λειτουργίας να προβλέπεται για το δεύτερο μισό του 2023.

Advertisement
Advertisement

Η ετήσια παραγωγική ικανότητα των νέων εργοστασίων θα αντιστοιχεί σε 100.000 μονάδες κυψελών καυσίμου, όταν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις της εταιρείας στην πόλη Chungju αδυνατούν να παράγουν περισσότερες από 23.000 μονάδες ετησίως.

«Παρά το αβέβαιο κλίμα που επικρατεί, συμπεριλαμβανομένου του κορωνοϊού, αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτή την τεράστια επένδυση, ώστε να εξασφαλίσουμε κορυφαία ανταγωνιστικότητα στην παγκόσμια βιομηχανία κυψελών καυσίμου», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai, Sun Gwan Cho.

Advertisement

«Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε περισσότερο στις εγκαταστάσεις μας και στην ανάπτυξη του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης (R&D), για την προαγωγή της βιομηχανίας υδρογόνου και τη διεύρυνση του τρέχοντος οικοσυστήματος», συμπλήρωσε ο Sun Gwan Cho.

Σημειωτέον ότι η εταιρεία κατασκευάζει συστήματα για ηλεκτρικά υδρογονοκίνητα οχήματα, αλλά σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία και σε νέες αγορές όπως είναι ο μηχανικός εξοπλισμός και τα logistics.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Hyundai παρουσιάζει το σύστημα κλιματισμού του μέλλοντος
Δοκιμή: Hyundai i20 N
Δοκιμή: Hyundai Bayon 1.0Τ 100 PS MT6