Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια είναι η πιο μεγάλη εταιρεία της Stellantis;

Ελλάδα 11:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια είναι η πιο μεγάλη εταιρεία της Stellantis;

ΝΕΑ

Ποια είναι η πιο μεγάλη εταιρεία της Stellantis;

ΝΕΑ

Οι Ευρωπαίοι, για χρόνια, θεωρούμε ότι η Fiat είναι μια εταιρεία που βρίσκεται μεταξύ «σφύρας και άκμονος» αναφορικά με τις πωλήσεις της. Όμως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Advertisement
Advertisement

Η Fiat ανακοίνωσε τα στοιχεία των παγκόσμιων πωλήσεών της για την περασμένη χρονιά. Βάσει αυτών, ο αριθμός τους έφτασε τις 1.350.000 μονάδες, κάτι που σημαίνει αύξηση κατά 12% σε σχέση με αυτόν του 2022.

Αυτό οφείλεται στις ταξινομήσεις των καινούργιων μοντέλων της σε αγορές πέραν της ευρωπαϊκής, στην οποία πρωτοστάτησε το 500e για δεύτερη συνεχή χρονιά. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, η Fiat ήταν στην κορυφή των πωλήσεων σε τέσσερις χώρες.

Στην Αλγερία, όπου είχε ποσοστό 78,6% στην εγχώρια αγορά, στη Βραζιλία (με ποσοστό 21,8%), στην Τουρκία (με ποσοστό 15,7%) και στην Ιταλία (με ποσοστό 12,8%).

Advertisement
Advertisement

Πέρυσι, τα πιο δημοφιλή μοντέλα της σε αυτές ήταν το Tipo (σε Αλγερία και Τουρκία), το Strada (στη Βραζιλία) και το Panda (στην Ιταλία). Στην αγορά της Νότιας Αμερικής πούλησε 542.000 οχήματα ή ποσοστό 14,5% επί του συνόλου αυτής.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η ιταλική εταιρεία ξεπέρασε σε ετήσιες πωλήσεις τις άλλες ευρωπαϊκές του Ομίλου Stellantis, δηλαδή τις Citroen, Opel και Peugeot.

Advertisement

Το 500e ήταν πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων. Η έκδοση του μοντέλου με τον θερμικό κινητήρα -καθώς και το Panda- σημείωσαν 230.00 πωλήσεις ή ποσοστό 44,4% στην κατηγορία τους (mini).

Advertisement

Αναφορικά με τα επαγγελματικά μοντέλα της, το Fiat Ducato ήταν αυτό με τις περισσότερες πωλήσεις της Stellantis στην κατηγορία. Ο Ολιβιέ Φρανσουά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε ότι εντός του 2024 θα ξεκινήσει η «δεύτερη περίοδος», όπως τη χαρακτήρισε, για τη Fiat.

Όπως είπε: «Θα δώσουμε στην αγαπημένη μας μάρκα τα στοιχεία που την αντιπροσωπεύουν. Την περιεκτικότητα (των μοντέλων), την ευφυή δημιουργία, τον ιταλικό χαρακτήρα και τη δυνατότητα να απευθύνονται στις αγορές σε όλο τον κόσμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι θα είναι το νέο Fiat Panda
Συλλεκτική έκδοση για το Abarth 695
Ωδή στο 500αράκι με την σπέσιαλ έκδοση Collezione 1957!

Advertisement