Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ντεμπούτο αυτό το καλοκαίρι για το νέο Fiat Panda

Ελλάδα 4:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ντεμπούτο αυτό το καλοκαίρι για το νέο Fiat Panda

ΝΕΑ

Ντεμπούτο αυτό το καλοκαίρι για το νέο Fiat Panda

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της Fiat πρόκειται να περάσει στην επόμενη γενιά του μετά από πολλά-πολλά χρόνια. Και τα νέα που φθάνουν είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Advertisement
Advertisement

Η Fiat ετοιμάζεται να παρουσιάσει την τέταρτη γενιά του εμβληματικού της μοντέλου Panda, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του το ερχόμενο καλοκαίρι ως ένα μεγαλύτερο μικρό αυτοκίνητο που θα διαθέτει επιλογές κίνησης τόσο με πλήρη ηλεκτροκίνηση όσο και με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Αυτό το νέο μοντέλο δεν θα αντικαταστήσει άμεσα το σημερινό Panda, το οποίο παράγεται από το 2012. Αναμένεται να ονομαστεί New Panda, και πρακτικά θα πρόκειται για μία εντελώς νέα προσέγγιση της ιταλικής μάρκας στη μικρή κατηγορία.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, αποφάσισε να διαχωρίσει, τουλάχιστον ως προς την ονομασία, την ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου, καταλήγοντας στο υποκοριστικό Pandina.

Advertisement
Advertisement

Ενώ η παραγωγή του υπάρχοντος Panda τρίτης γενιάς έχει προγραμματιστεί να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2026, η Fiat έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να παρατείνει την παραγωγή περαιτέρω, εάν οι κανονισμοί εκπομπών ρύπων Euro 7 καθυστερήσουν.

Το Panda παραμένει το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο της Fiat στην Ευρώπη, καθώς ηγείται της κατηγορίας των μίνι αυτοκινήτων με 103.928 μονάδες που πωλήθηκαν μέχρι τον Οκτώβριο, παρά την ελαφρά μείωση των πωλήσεων. Το αδελφό του μοντέλο, το Fiat 500, είναι το δεύτερο σε πωλήσεις αυτοκίνητο της Fiat στην Ευρώπη.

Το επερχόμενο Panda θα μεταφέρει την παραγωγή από το εργοστάσιο Pomigliano d’Arco στην Ιταλία στο εργοστάσιο της Stellantis στο Kragujevac της Σερβίας, αν και εκκρεμεί επίσημη ανακοίνωση από τη Stellantis.

Advertisement

Ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic αποκάλυψε τις προσδοκίες της Stellantis για την παραγωγή ενός ηλεκτρικού Fiat Panda με μπαταρία στο σερβικό εργοστάσιο.

Αυτή η νέα γενιά Panda θα χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική Smart Car της Stellantis, που θα αφορά οικονομικά μοντέλα, τοποθετούμενη κάτω από την αρχιτεκτονική STLA Small που έχει προγραμματιστεί να κάνει το ντεμπούτο της το 2026.

Advertisement

Με σχέδια να βασίσει επτά μοντέλα στην πλατφόρμα Smart Car, η Stellantis στοχεύει να ανταγωνιστεί την αναμενόμενη εισροή προσιτών κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων στην ευρωπαϊκή αγορά.

Οι προσδοκίες αναφέρουν ότι οι διαστάσεις του New Panda θα ευθυγραμμιστούν με το Citroen e-C3, ένα μοντέλο που πρόκειται να λανσαριστεί στην πλατφόρμα Smart Car, με διαστάσεις περίπου 4,01 μέτρων μήκος, 1,76 μέτρων πλάτος και 1,57 μέτρα ύψος.

Όσον αφορά τις τιμές, η Fiat προβλέπεται να τοποθετήσει το νέο ηλεκτρικό Panda κοντά στην τιμολόγηση του Citroen  e-C3, καθώς το φθηνότερο ηλεκτρικό μοντέλο της, το ηλεκτρικό New 500, ξεκινά από 28.950 ευρώ στην Ιταλία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το πιο αγριεμένο Abarth 595 που θα δείτε ποτέ! (+video)
Αυτό θα είναι το όνομα του ηλεκτρικού Fiat Panda
Το νέο Fiat Panda θα φτιάχνεται στη Σερβία