Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε πως «έκλεψαν» με το Fiat 500 στο Mission:Impossible (+video)

Ελλάδα 9:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε πως «έκλεψαν» με το Fiat 500 στο Mission:Impossible (+video)

ΝΕΑ

Δείτε πως «έκλεψαν» με το Fiat 500 στο Mission:Impossible (+video)

ΝΕΑ

Οι σκηνές δράσης στις ταινίες του Χολιγουντ κρύβουν πολλά μυστικά για να ξεγελάσουν το κοινό. Και οι περισσότερες από αυτές δεν είναι αυτό που νομίζουμε.

Advertisement
Advertisement

Στην έβδομη δόση της σειράς Mission: Impossible, ο Τομ Κρουζ πήρε το τιμόνι ενός φαινομενικά συνηθισμένου Fiat Abarth 500 της δεκαετίας του 1960, για μια συγκλονιστική σκηνή καταδίωξης που άφησε το κοινό με κομμένη την ανάσα.

Αυτό που δεν είπαν στους θεατές οι παραγωγοί ήταν το εκπληκτικό μυστικό που έκρυβε το εμβληματικό κίτρινο αυτοκίνητο.

Κατά τη διάρκεια της συναρπαστικής καταδίωξης στους πλακόστρωτους δρόμους της Ρώμης, ο χαρακτήρας του Κρουζ, Ίθαν Χαντ, έκανε επιδέξιους ελιγμούς με το vintage Fiat, εκτελώντας τολμηρές φιγούρες.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που έκανε το συγκεκριμένο Fiat εξαιρετικό δεν ήταν η ηλικία του, αλλά ένα καλά κρυμμένο μυστικό που αποκάλυψε ο Neil Courbould, ο υπεύθυνος ειδικών εφέ.

Αρχικά είχε σχεδιαστεί ως μια απλή σκηνή, όμως ο Κρουζ, μαγεμένος από το Fiat, συνεργάστηκε με τους σεναριογράφους για να ενισχύσουν το ρόλο του αυτοκινήτου στην ταινία.

Η αποκάλυψη που έγινε αναφέρει ότι το Fiat 500 είχε υποστεί μεταμόσχευση “καρδιάς”. Ο αρχικός δικύλινδρος κινητήρας του με ταπεινά 479 κυβικά εκατοστά είχε αντικατασταθεί από έναν ηλεκτροκινητήρα 500 ίππων που προήλθε από ένα Tesla.

Advertisement

Η προσθήκη αυτή μετέτρεψε το γραφικό Fiat σε ένα ηλεκτρικό όχημα υψηλών επιδόσεων, ικανό να κάνει πράγματα πολύ πέρα από τις αρχικές του δυνατότητες.

Η καταδίωξη του αυτοκινήτου εκτυλίχθηκε με τον Κρουζ να κάνει παράτολμα κόλπα με το Φιατάκι, καθώς περιηγήθηκε σε ρωμαϊκά ορόσημα, αναποδογύρισε και έκανε ακόμη και μια αξιομνημόνευτη στάση δίπλα στη Fontana del Moro στην Piazza Navona.

Advertisement

Η δέσμευση του Κρουζ να εκτελεί μόνος του τα ακροβατικά του, σήμα κατατεθέν του Mission: Impossible, πρόσθεσε ένα επιπλέον επίπεδο έντασης στην ηλεκτρισμένη σκηνή.

Παρά την αντισυμβατική τροποποίηση, το ηλεκτροκίνητο Fiat 500 της ταινίας κατάφερε να κρατήσει το μυστικό του μέχρι που ο Κουρμπούλντ το αποκάλυψε.

Η ταινία, με τίτλο “Mission: Impossible – Dead Reckoning”, κέρδισε δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ καλύτερου ήχου και καλύτερων οπτικών εφέ.

Advertisement

Καθώς πλησιάζει η 96η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ στις 11 Μαρτίου, το μικρό αλλά ηλεκτροκίνητο Φιατάκι περιμένει αν θα κερδίσει και αυτό το δικό το μερίδιο δόξας στην ιστορία του σινεμά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η «J.Lo» λανσάρει το νέο Fiat 500e (+video)
Γιατί η Ιταλία χάνει σταδιακά την αυτοκινητοβιομηχανία της;
Best seller το Fiat 500e