Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συλλεκτική έκδοση για το Abarth 695

Ελλάδα 13:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συλλεκτική έκδοση για το Abarth 695

ΝΕΑ

Συλλεκτική έκδοση για το Abarth 695

ΝΕΑ

Η Abarth συμπληρώνει εφέτος 75 χρόνια από την ίδρυσή της και το γιορτάζει με μια επετειακή έκδοση του 695, την «75° Anniversario Limited Edition», όπως ονομάστηκε χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

Στις 31 Μαρτίου 1949 ο Κάρλο Άμπαρτ θα ιδρύσει την εταιρεία του την οποία θα αποκτήσει η Fiat 22 χρόνια αργότερα. Εφέτος συμπληρώνεται η 75η επέτειος από τη σύστασή της και τα στελέχη της αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια συλλεκτική έκδοση του 695, την «75° Anniversario Limited Edition».

Όπως ανακοινώθηκε, αυτή θα κατασκευαστεί μόνο σε 1.368 μονάδες, αριθμός που αντιπροσωπεύει τη χωρητικότητα του υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα 1.4 TJet που διαθέτει το αυτοκίνητο, δηλαδή 1.368 κ. εκ.

Αυτός διαθέτει υπερσυμπιεστή της Garrett (τον GT 1446) και αποδίδει μέγιστη ισχύ 179 ίππους/5.500 σ.α.λ. (σημ.: 180 ίππους, ονομαστικά)  και μέγιστη ροπή 250 Nm/3.000 σ.α.λ..

Advertisement
Advertisement

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια έκδοση με την οποία η Abarth «αποχαιρετά» τον θερμικό κινητήρα στα μοντέλα της, καθώς θα δημιουργεί αμιγώς ηλεκτρικά εφεξής, όπως έχει κάνει ήδη με το νέο Abarth 500e.

Το 695 «75° Anniversario Limited Edition» διακρίνεται από τον χρυσαφί ευμεγέθη λογότυπο της εταιρείας στα πλαϊνά του αμαξώματος, από τις ίδιου χρώματος ζάντες ελαφρού κράματος 17 ιντσών, από τα αυτοκόλλητα των πιστονιών κάτω από τα πίσω παράθυρα και φυσικά από τον μεγάλο σ διαστάσεις σκορπιό (το έμβλημα της Abarth) στην οροφή.

Advertisement

Πέραν αυτών, διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα και αυτόματα ρυθμιζόμενης σκληρότητας αμορτισέρ της Koni, καθώς και ενεργή βαλβίδα της «Record Monza» στην εξάτμιση.

Στο εσωτερικό, η επετειακή έκδοση διακρίνεται από την επένδυση alcantara στο ταμπλό από τον λογότυπο «75° Anniversario» στο σπορ τιμόνι και στα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων της Sabelt. Επίσης, υπάρχουν αλουμινένια πεντάλ και «footrest», όπως και έγχρωμη οθόνη αφής 7,0 ιντσών στην κονσόλα.

Advertisement

Η διάθεση του 695 «75° Anniversario Limited Edition» στην αγορά έχει ξεκινήσει ήδη και η επετειακή έκδοση πωλείται παράλληλα με την αμιγώς ηλεκτροκίνητη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το Abarth 600e
Ωδή στο 500αράκι με την σπέσιαλ έκδοση Collezione 1957!
Δείτε πως «έκλεψαν» με το Fiat 500 στο Mission:Impossible (+video)

Advertisement