Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια είναι η αγαπημένη μάρκα των Ελλήνων;

Ελλάδα 23:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια είναι η αγαπημένη μάρκα των Ελλήνων;

ΝΕΑ

Ποια είναι η αγαπημένη μάρκα των Ελλήνων;

ΝΕΑ

Έρευνα της ασφαλιστικής εταιρείας Compare the Market αναδεικνύει τη μάρκα που είναι η πιο αγαπητή στους Έλληνες οδηγούς, αλλά και το brand που γνωρίζει τη μεγαλύτερη δημοτικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Advertisement
Advertisement

Όλοι έχουμε μια μάρκα αυτοκινήτου που λατρεύουμε και κάποια που ουδέποτε θα την προτιμούσαμε για την αγορά του νέου μας ΙΧ. Αλλά ποιo είναι τo brand που κυριαρχεί στη συλλογική… εθνική συνείδηση των Έλληνων και ποιο είναι το πιο αγαπητό σε παγκόσμιο επίπεδο;

Αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει νέα έρευνα της ασφαλιστικής comparethemarket.com.au. Η εταιρεία ανέλυσε τις αναδημοσιεύσεις στα social media που σχετίζονται με θετικές ή αρνητικές απόψεις για μάρκες και αποκαλύπτει αυτές για τις οποίες μιλάνε οι Έλληνες πιο θετικά online, καθώς και αυτές που τις αποφεύγουν διακαώς.

Στην κορυφή των προτιμήσεων του Έλληνα βρίσκεται η Hyundai, οι αναζητήσεις για την οποία (σ.σ. πληκτρολογώντας Hyundai 2022) στο Google αυξήθηκαν κατά 800% τους τελευταίους 12 μήνες στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Σε παγκόσμιο επίπεδο πιο αγαπητή μάρκα είναι Rolls-Royce που βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων σε 16 χώρες, με την Bugatti να ακολουθεί, κυριαρχώντας σε έξι χώρες. Μεγάλο είναι το κύμα δημοφιλίας και για τη Hyundai που καταλαμβάνει το τρίτο σκαλί του παγκόσμιου βάθρου.

Advertisement

Ο Stephen Zeller, Γενικός Διευθυντής Γενικών Ασφαλίσεων στη Compare the Market, δήλωσε: «Σε όποια μάρκα αυτοκινήτου κι αν έχετε στρέψει τα βλέμμα σας, το πιο σημαντικό είναι το όχημά σας να είναι ασφαλισμένο όταν είστε στο δρόμο».

Όσον αφορά, τέλος, τη γειτονική Τουρκία, οι οδηγοί της δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Aston Martin.

Advertisement

Πηγή φωτογραφιών: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο σημαντικές είναι οι υποδομές για τις πωλήσεις ηλεκτρικών;
Γιατί πάτησαν «φρένο» οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα;
Πωλήσεις- ρεκόρ για την Kia στην Ευρώπη

Advertisement