Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στους δρόμους η Lotus Envya

Ελλάδα 20:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στους δρόμους η Lotus Envya

ΝΕΑ

Στους δρόμους η Lotus Envya

ΝΕΑ

Ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε ένα πρωτότυπο όχημα με έντονο καμουφλάζ. Οι πληροφορίες γι’ αυτό είναι λίγες, ωστόσο η ταυτότητά του είναι γνωστή.

Advertisement
Advertisement

Η Lotus ανήκει στην Geely, η οποία κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της (51%). Με τη συνδρομή των Κινέζων, η βρετανική εταιρεία έχει καταφέρει να διατηρείται στο αυτοκινητικό προσκήνιο, έχοντας εστιάσει στην ηλεκτροκίνηση.

Οι άνθρωποι της Lotus εξελίσσουν το πρώτο τετράθυρο μοντέλο της το οποίο είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και έχει την κωδική ονομασία «Type 133». Όταν θα παρουσιαστεί επίσημα το μοντέλο παραγωγής η ονομασία του θα είναι Envya, όπως έχει γίνει γνωστό.

Advertisement
Advertisement

Η αυτοκινητική ιστοσελίδα Car News China δημοσίευσε τις φωτογραφίες από τα δύο καμουφλαρισμένα πρωτότυπα που κάνουν τις δοκιμές εξέλιξης στην Κίνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το καινούργιο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα «EPA» («Electric Premium Architecture») η οποία έχει χρησιμοποιηθεί ήδη στην Eletre, το νέο ηλεκτροκίνητο SUV όχημά της.

Παρά το μαύρο κάλυμμα στο αμάξωμα μπορούμε να διακρίνουμε ότι το πρωτότυπο έχει στοιχεία από αυτό της Eletre. Ιδίως σε αυτή όπου απεικονίζεται το εμπρός μέρος μπορούμε να διακρίνουμε ότι ο προφυλακτήρας έχει διαμόρφωση αντίστοιχη με αυτή του SUV. Επίσης, μπορούμε να διακρίνουμε ότι και το εσωτερικό τού νέου μοντέλου μοιάζει με αυτό της Eletre.

Advertisement

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για την απόδοσή του. Ωστόσο, το δημοσίευμα στον κινεζικό Τύπο αναφέρει ότι πιθανότατα η βασική έκδοσή του θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 620 ίππων και μέγιστης συνδυαζόμενης ροπής 710 Nm.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με 2.039 ίππους η Lotus Evija θέλει τίτλο (+video)
Έρχεται Ελλάδα η νέα Lotus Emira με λίγα κυβικά και πολλούς ίππους
Συγκριτική δοκιμή: Lotus Emira V6 vs Alpine A110S vs Porsche Cayman GTS

Advertisement