Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται Ελλάδα η νέα Lotus Emira με λίγα κυβικά και πολλούς ίππους

Ελλάδα 2:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται Ελλάδα η νέα Lotus Emira με λίγα κυβικά και πολλούς ίππους

ΝΕΑ

Έρχεται Ελλάδα η νέα Lotus Emira με λίγα κυβικά και πολλούς ίππους

ΝΕΑ

Επιστροφή στη… δράση για την Lotus με ένα νέο σπορ διθέσιο μοντέλο που θα δoύμε σε λίγες εβδομάδες.

Advertisement
Advertisement

Δυναμικά φαίνεται πως επιστρέφει στο προσκήνιο η Lotus, μία μάρκα που μας έχει συνηθίσει στην κατασκευή σπορ αλλά και πολύ ιδιαίτερων μοντέλων. Πρόκειται για μια εταιρεία που συνδυάζει τη σπορ οδήγηση και πολλές φορές τα μοντέλα της είναι τόσο ξεχωριστά που θυμίζουν κάτι από… baby super car.

Πλέον το νέο όπλο της βρετανική φίρμας ακούει στο όνομα Emira και έρχεται να καλύψει τις ανάγκες όλων αυτών που αναζητούν ένα σπορ διθέσιο μοντέλο, με εξαιρετικά κρατήματα και αγωνιστική αίσθηση.

Κινητήρες από AMG – Toyota

Η Emira έχει μήκος 4,41 μέτρα, πλάτος 1,89 και ύψος μόλις 1,22 μέτρα. Από πλευράς μηχανικών μερών θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις 2.0 και 3.5 λίτρων, ενώ θα υπάρχει επιλογή μηχανικού αλλά και αυτόματου κιβωτίου. Ο δίλιτρος turbo κινητήρας που αποδίδει 360 ίππους προέρχεται από την AMG με την εν λόγω έκδοση να εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο. Αντίθετα, οι εκδόσεις που θα φορούν το μηχανικό κιβώτιο θα είναι ίδιες (στο θέμα κιβωτίου) που συναντούμε στις Evora και Exige.

Advertisement
Advertisement

Η μεγαλύτερη έκδοση των 3.5 λίτρων προέρχεται από την Toyota, είναι V6 και αποδίδει 400 ίππους. Και σε αυτήν την περίπτωση θα υπάρχει επιλογή μηχανικού και αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.

Επιδόσεις φωτιά

Από πλευράς επιδόσεων το 0-100 θα επιτυγχάνεται, ανάλογα με την έκδοση από 4,3 έως 4,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα στην κορυφαία έκδοση θα αγγίζει τα 290 χλμ./ώρα. Η μέγιστη ροπή φτάνει τα 430Nm ενώ το βάρος αγγίζει τα 1.405 κιλά.

Advertisement

Να σημειώσουμε πως η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς!

Τον Αύγουστο στην Ελλάδα

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto, τα πρώτα Lotus Emira αναμένονται στην Ελλάδα μέσα στο καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Αύγουστο.

Η εισαγωγική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τον επίσημο τιμοκατάλογο, ωστόσο υπολογίζεται πως οι αρχικές εκδόσεις θα κυμαίνονται κοντά στα 80.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Lotus Emira
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Honda Civic Type R (+video)
Η Maserati ετοιμάζει την ηλεκτρική GranTurismo Folgore με 1.200 ίππους