Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Lotus Elise επιστρέφει στην… Elisa

Ελλάδα 7:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Lotus Elise επιστρέφει στην… Elisa

ΝΕΑ

H Lotus Elise επιστρέφει στην… Elisa

ΝΕΑ

Μετά από 25 χρόνια παραγωγής η Lotus Elise ολοκληρώνει την παραγωγή της επιστρέφοντας εκεί όπου ξεκίνησε.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο χαρισματικά σπορ αυτοκίνητα των τελευταίων δεκαετιών ολοκλήρωσε την παρουσία του, αφήνοντας πίσω μία σημαντική ιστορία και μοναδικές οδηγικές εμπειρίες.

Η Lotus αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή της κλασικής πλέον Elise έτσι ώστε να δώσει χώρο για την παρουσίαση ενός εντελώς νέου μοντέλου.

Η Lotus Elise είχε παρουσιαστεί το 1996, αντικαθιστώντας την Elan. Αφεντικό της εταιρίας ήταν εκείνη την εποχή ο Romano Artioli, ο οποίος αναζητώντας κάποιο όνομα για το αυτοκίνητο που είχε ετοιμάσει, έδωσε εκείνο της εγγονής του, της Elisa.

Advertisement
Advertisement

Η μικρή Elisa ήταν τότε μόλις 2 ετών ενώ από τα τέσσερά της είχε στην κατοχή της μία Lotus Elise S1. Η 29χρονη πλέον Ιταλίδα είναι αρκετά δραστήρια στα social media μέσα από τα οποία περνά και αρκετές στιγμές από την ζωή της με την πρώτη της Elise.

Advertisement

H Lotus, η οποία ανήκει πλέον στην Κινέζικη Geely, κατάφερε να πουλήσει 35.124 μονάδες από την Elise (και τα αδελφά μοντέλα Exige και Evora) μέσα σε αυτά τα 25 χρόνια.

Και η τελευταία από αυτές, μία Elise 240 ολοκληρώνει τον κύκλο του μοντέλου σε μία συγκινητική τελετή, στην οποία παραδόθηκε στην -μεγάλη πια- Elisa Artioli.

Advertisement

H συγκεκριμένη Elise αποδίδει 240 ίππους από έναν δίλιτρο κινητήρα της Toyota, τους διπλάσιους από την αρχική και κάνει το 0-100 σε 4,2 δευτερόλεπτα με την τελική της να φθάνει στα 237 χλμ/ώρα.

Advertisement

Από εδώ και πέρα η Lotus στρέφεται προς τον εξηλεκτρισμό, με μοντέλα όπως η επερχόμενη Emira και το εντυπωσιακό hypercar Evija.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτη εικόνα της ηλεκτρικής σπορ Lotus
Οριστικό τέλος για τις Lotus Elise, Exige και Evora
Lotus Emira: Η πρώτη δοκιμή στην πίστα (+video)