Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια εταιρία δεν θέλει να ακούει για ηλεκτρικά;

Ελλάδα 7:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια εταιρία δεν θέλει να ακούει για ηλεκτρικά;

ΝΕΑ

Ποια εταιρία δεν θέλει να ακούει για ηλεκτρικά;

ΝΕΑ

Όταν ακόμα και μάρκες όπως η Ferrari και η Lamborghini μιλούν για μπαταρίες και φορτίσεις, υπάρχει ακόμα ένας κατασκευαστής που θέλει να μείνει μακριά από όλα αυτά.

Advertisement
Advertisement

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η ηλεκτροκίνηση ήρθε να σαρώσει τα πάντα. Ακόμα και εταιρίες με ιστορικά ονόματα και βαριά φανέλα, που έχτισαν το μύθο τους πάνω στις αξίες και τις χαρές των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Ήδη η Ferrari και η Lamborghini (μεταξύ άλλων) κάνουν τα δικά τους πρώτα βήματα στον εξηλεκτρισμό, ενώ τα και τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει πάνω σε μερικά σούπερ ηλεκτρικά, όπως αυτά του Rimac που καταρρίπτουν τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο.

Υπάρχει όμως ένας κατασκευαστής που επιμένει ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τα ηλεκτρικά. Και δηλώνει ότι θα ακολουθήσει τον δρόμο του κινητήρα εσωτερικής καύσης τουλάχιστον μέχρι το 2035.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία αυτή είναι η Pagani, η οποία δια του αφεντικού της, του Horacio Pagani έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα παρουσιάσει κανένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μέχρι τα τέλη της δεκαετίας.

Το αξιοπερίεργο με την συγκεκριμένη εταιρία είναι ότι έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα τα τελευταία πέντε χρόνια για την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού hypercar.

Όμως ο Christopher Pagani, γιος του Horacio, σε συνέντευξή του στο βρετανικό Top Gear ήταν ξεκάθαρος. Οι σημερινές μπαταρίες είναι πολύ βαριές για να κάνουν ένα hypercar αξιόλογο και στην λογική και την φιλοσοφία της εταιρίας.

Advertisement

Όπως είπε ο Pagani, “Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε κάτι ελαφρύ. Ένα αυτοκίνητο που να προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση οδηγώντας το, να είναι διασκεδαστικό. Όμως το βάρος είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Με την σημερινή τεχνολογία δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα Pagani με τον τρόπο που θα θέλαμε”.

Advertisement

O ίδιος πάντως δήλωσε ότι δεν θα σταματήσουν την έρευνα σχετικά με το πόσο βιώσιμο είναι ένα ηλεκτρικό hypercar. Όμως αυτό μπορεί να αργήσει αρκετά, καθώς είναι ήδη γνωστό ότι οι μικροί κατασκευαστές θα μπορούν να παράγουν αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης μέχρι το 2035.

Ο γιος του Horacio επισήμανε ότι υπάρχει συνεργασία με την Mercedes για την χρήση ηλεκτρικών εξαρτημάτων. Μέχρι να χρειαστεί πάντως να κατασκευαστεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο η Pagani θα μείνει πιστή στον 6λιτρο V12 της AMG.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Horacio Pagani: Tα Tesla είναι μπελάς!
Αυτή είναι η δεύτερη Pagani Huayra Codalunga
Γιατί η Pagani Utopia δεν είναι εξηλεκτρισμένη;

Advertisement