Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Pagani Utopia δεν είναι εξηλεκτρισμένη;

Ελλάδα 12:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί η Pagani Utopia δεν είναι εξηλεκτρισμένη;

ΝΕΑ

Γιατί η Pagani Utopia δεν είναι εξηλεκτρισμένη;

ΝΕΑ

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Horacio Pagani έκανε λόγο για απόδοση ισχύος που θα ξεπερνούσε τους 1.000 ίππους αν για το Utopia επέλεγαν υβριδικό σύνολο.

Advertisement
Advertisement

Από τη συνεργασία της Pagani με την AMG, θα μπορούσε να προκύψει ένα πολύ ενδιαφέρον σύνολο που στο πλαίσιο της εξέλιξης του αυτοκινήτου, δοκιμάστηκε.

Το νέο Pagani Utopia θα μπορούσε να έχει τον V8 με τα δύο turbo της AMG που θα οδηγούσε σε μια απόδοση ισχύος στα επίπεδα των 1.000 ίππων και αυτό από μόνο του θα συνιστούσε μια μεγάλη διαφοροποίηση στη στρατηγική της εταιρείας που μέχρι τώρα χρησιμοποιεί τον V12- και πάλι με τη σφραγίδα της AMG.

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του αυτοκινήτου, στη διαδικασία των δοκιμών σε ψηφιακό περιβάλλον, έφτασαν δύο εκδόσεις με το V8 σύνολο. Τόσο η έκδοση με τους 1.000+ ίππους, όσο και μια εναλλακτική με 831 άλογα, ήταν αυτές που πέρασαν από τις δοκιμές σε εξομοιωτή.

Advertisement
Advertisement

Προφανώς, η επιλογή του set up με τους 1.000 ίππους μάλιστα, συνδυαζόταν και με τετρακίνηση, κάτι που ήταν ένα ακόμα στοιχείο που θα έκανε το Utopia ξεχωριστό σε σχέση με όλα όσα έχει παρουσιάσει η Pagani μέχρι σήμερα. Την αποκάλυψη των παραπάνω, έκανε ο ίδιος ο Horacio Pagani, ο οποίος αποκάλυψε το θέμα των δοκιμών εναλλακτικών εκδόσεων απόδοσης για το Utopia.

Ωστόσο, η αλλαγή στο χαρακτήρα του αυτοκινήτου στην οποία θα οδηγούσε μια από τις προηγούμενες επιλογές, ήταν τέτοια που έκανε την εταιρεία να επιμείνει στο αρχικό πλάνο και το Utopia παρέμεινε μη εξηλεκτρισμένο- παρά την εποχή που επιβάλλει το αντίθετο.

Advertisement

Έμεινε λοιπόν με τον twin turbo V12 του οποίου η απόδοση για την περίσταση θα είναι 864 ίπποι και θα παραμείνει έτσι έως το τέλος της δεκαετίας, όταν και περιμένουμε να δούμε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο από την Pagani που θα αλλάξει εκ βάθρων την εικόνα της εταιρείας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεκίνησε η ασύστολη κερδοσκοπία με τη Ferrari Purosangue
Άραγε, η McLaren θα φτιάξει SUV;
Επίσημο: Αυτό είναι το Koenigsegg CC850 (+video)