Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η δεύτερη Pagani Huayra Codalunga

Ελλάδα 15:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η δεύτερη Pagani Huayra Codalunga

ΝΕΑ

Αυτή είναι η δεύτερη Pagani Huayra Codalunga

ΝΕΑ

Ο Horacio Pagani είχε δηλώσει ότι η εταιρεία του πρόκειται να κατασκευάσει μόνο πέντε Huayra Codalunga για ισάριθμους πολύ καλούς πελάτες της. Η δεύτερη εξ αυτών ολοκληρώθηκε και πρόκειται να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη της.

Advertisement
Advertisement

Στην Pagani, ήθελαν να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη εκδοχή τής Huayra, αποκλειστικά για συγκεκριμένους πελάτες της. Με τη βοήθεια των ανθρώπων της Grandi Complicazioni, του παραρτήματος της εταιρείας το οποίο ασχολείται με ιδιότυπα οχήματα της εταιρείας, δημιούργησαν τη Huayra Codalunga, η οποία διακρίνεται για το σχήμα του αμαξώματός της.

Συγκεκριμένα, αυτό το μοντέλο χαρακτηρίζεται από τη διαμόρφωση στο πίσω μέρος του η οποία το κάνει πιο μακρύ σε σχέση με αυτό της (κανονικής) Huayra. H Huayra Codalunga (σημ.: «Επιμηκυσμένη άκρη» σε ελεύθερη απόδοση) είναι αποτέλεσμα ενός πελάτη της ο οποίος ζήτησε κάτι διαφορετικό για το αυτοκίνητό του και το προσδιόρισε να είναι πιο μακρύ σε μήκος, συγκριτικά.

Advertisement
Advertisement

Η ομάδα τού Horacio Pagani ανταποκρίθηκε σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας την Huayra Codalunga. Όταν την παρουσίασε, και ένας δεύτερος πελάτης της ζήτησε από την εταιρεία να δημιουργήσει ακόμα μία γι’ αυτόν. Τελικά, βλέποντας να αυξάνεται το ενδιαφέρον γι’ αυτή αποφάσισαν να κατασκευάσουν συνολικά πέντε οι οποίες θα είναι και συλλεκτικές, προφανώς. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, όλες έχουν προπωληθεί και τιμή απόκτησής τους δεν ανακοινώνεται.

Το εσωτερικό της κάθε Huayra Codalunga διαμορφώνεται βάσει της προτίμησης του πελάτη αλλά πολλά από τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι κοινά, με τα ανθρακονήματα να καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια του ταμπλό και του χώρου. Φυσικά, τα υλικά είναι κορυφαία και κάθε αυτοκίνητο είναι χειροποίητο.

Advertisement

Για την ιστορία, η Huayra Codalunga έχει twin turbo V12 κινητήρα, χωρητικότητας 5.980 κ. εκ. Η μέγιστη απόδοσή του είναι 840 ίπποι/5.500 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή του 1.100 Nm/2.000-5.600 σ.α.λ. Η μετάδοση της ισχύος γίνεται στους πίσω τροχούς μέσω σειραϊκού κιβωτίου ταχυτήτων επτά σχέσεων («Pagani X-Trac»). Τέλος, όπως ανακοινώνει η ιταλική εταιρεία, το βάρος της είναι 1.280 κιλά (στεγνό).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως να καταστρέψετε μια Pagani Zonda HP Barchetta (+video)
Γιατί η Pagani Utopia δεν είναι εξηλεκτρισμένη;
Η νέα Pagani Huayra R εντός πίστας (video)