Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Dodge: Από τα muscle cars στα ηλεκτρικά

Ελλάδα 21:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Dodge: Από τα muscle cars στα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Dodge: Από τα muscle cars στα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Η απόφαση από την Stellantis είναι ειλημμένη και η αλλαγή προσδιορίζεται για το 2024.

Advertisement
Advertisement

Τελευταίος χρόνος παραγωγής των δυνατών Charger και Challenger, θα είναι ο επόμενος καθώς το εργοστάσιο μετατρέπεται για να παράγει ηλεκτρικά.

Το εργοστάσιο συναρμολόγησης Brampton θα αρχίσει σύντομα να αλλάζει προκειμένου να είναι έτοιμο το 2024 να κατασκευάζει ηλεκτρικά μοντέλα. Μέχρι και το 2023, θα συνεχίσει να κατασκευάζει Charger και Challenger αλλά στη συνέχεια, στο πλαίσιο της στρατηγικής DARE Forward 2030, οι εγκαταστάσεις θα εκσυγχρονιστούν προκειμένου να διαχειρίζονται πλατφόρμες ηλεκτρικών μοντέλων της Stellantis.

Advertisement
Advertisement

Η Stellantis, η διασυνοριακή συγχώνευση μεταξύ της Fiat Chrysler Automobiles και του γαλλικού Groupe PSA, επιβεβαίωσε πως η πλατφόρμα STLA Large, θα παραχθεί στο Windsor και οι απαραίτητες αναβαθμίσεις των εγκαταστάσεων θα είναι μέρος της επένδυσης των 30 δις ευρώ ως το 2025 για τη μετεξέλιξη της γκάμας των προϊόντων.

Ο Mark Stewart, COO της Stellantis North America, δήλωσε σχετικά πως «δεν είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε λεπτομέρειες αλλά βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι η γραμμή παραγωγής του Windsor θα παράγει οχήματα πάνω στην πλατφόρμα STLA Large».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Dodge Charger των Ringbrothers, κόβει την ανάσα! (+video)
Η Toyota ετοιμάζει το πρώτο της van μαζί με τη Stellantis
Η Maserati MC20 Cielo το πιο ακριβό μοντέλο της Stellantis

 

Advertisement