Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota ετοιμάζει το πρώτο της van μαζί με τη Stellantis

Ελλάδα 21:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota ετοιμάζει το πρώτο της van μαζί με τη Stellantis

ΝΕΑ

Η Toyota ετοιμάζει το πρώτο της van μαζί με τη Stellantis

ΝΕΑ

Μία πολύ σπουδαία συνεργασία είναι έτοιμη να τεθεί σε εφαρμογή καθώς Toyota και Stellantis ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Advertisement
Advertisement

Σκοπός της πρώτης… κοινοπραξίας είναι το πρώτο LCV με τα σήματα της ιαπωνικής εταιρείας.

Αυτό μάλιστα θα είναι έτοιμο να διατεθεί στις αγορές από τα μέσα του 2024 και έπειτα, ενώ δεδομένη είναι η ύπαρξη και αμιγώς ηλεκτρικής παραλλαγής του. Η συνεργασία με τον όμιλο Stellantis αποδείχθηκε ο πιο εύκολος τρόπος για να μπει η Toyota στο παιχνίδι των μεγάλων van επαγγελματικών. Εξάλλου υπάρχουν έτοιμες πλατφόρμες, γραμμές παραγωγής και τεχνογνωσία, όπως αποδεικνύουν τα Fiat Ducato, Citroen Jumper, Peugeot Boxer και Opel Movano.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το μοτίβο θα δούμε και την πρόταση της Toyota, ένα LCV που θα παράγεται στα εργοστάσια της Πολωνίας και της Ιταλίας και θα είναι το πρώτο ιαπωνικό μοντέλο αυτής της κατηγορίας που θα κυκλοφορήσει στις αγορές της Ευρώπης. Μία δεκαετία νωρίτερα, η Toyota είχε και πάλι ζητήσει τη βοήθεια των Γάλλων για την παραγωγή των ProAce City και ProAce, που κατασκευάζονταν στο Hordain της Γαλλίας.

Με την τελευταία συμφωνία πάντως, βγαίνουν και οι δύο εταιρείες κερδισμένες, καθώς η μεν Toyota θα έχει μία ολοκληρωμένη γκάμα επαγγελματικών (από pick-up μέχρι μεγάλα LCV), ενώ και ο όμιλος Stellantis θεωρείται πλέον παγκόσμιος ηγέτης σε θέματα κατασκευής και κερδοφορίας όσον αφορά τα LCV. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι βέβαιο πως οι μεγάλες συνεργασίες είναι μονόδρομος σχετικά με το μέλλον της αυτοκίνησης, ανεξαρτήτως κατηγορίας, χώρας κατασκευής ή σημάτων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Fiat Punto επιστρέφει ως SUV;
Stellantis: Η ηλεκτροκίνηση ενέχει μεγάλα κοινωνικά ρίσκα
Η Toyota «εκθρόνισε» την GM στις ΗΠΑ