Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια επένδυση κάνει η Ford στις ΗΠΑ;

Ελλάδα 10:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια επένδυση κάνει η Ford στις ΗΠΑ;

ΝΕΑ

Ποια επένδυση κάνει η Ford στις ΗΠΑ;

ΝΕΑ

Η προσπάθεια της Ford να αναπτυχθεί αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση των μοντέλων της δεν αφορά μόνο στην εξέλιξη και κατασκευή καινούργιων οχημάτων αλλά και σε δραστηριότητες σχετικά με τη δημιουργία και των απαραίτητων εγκαταστάσεων.

Advertisement
Advertisement

Η ανάπτυξη της αγοράς και η αύξηση των πωλήσεων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων προς το παρόν είναι υπόθεση κυρίως της Ευρώπης και της Κίνας. Στη Ford, επενδύουν στα οχήματα αυτής της τεχνολογίας, αλλά προγραμματίζουν και το τι θα γίνει εντός των επόμενων ετών.

Όπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία θα χρηματοδοτήσει με το ποσό των 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) την κατασκευή εγκαταστάσεων και γραμμής παραγωγής τόσο για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας όσο και για τις απαραίτητες μπαταρίες γι’ αυτά.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η Ford θα ξεκινήσει να κατασκευάζει το πρώτο από τα δύο εργοστάσιά της στο Δυτικό Τενεσί, το οποίο ονομάστηκε «Blue Oval City». Εκεί, σε συνεργασία με τη νοτιοκορεατική εταιρεία SK On η οποία κατασκευάζει μπαταρίες, θα παράγει αυτές που θα χρησιμοποιούν στα μοντέλα τους τόσο η ίδια (Ford) όσο και η Lincoln, από το 2025 και έπειτα.

Επίσης, στο ίδιο σύμπλεγμα εγκαταστάσεων θα κατασκευάζεται και το Ford F-150 Lightning, η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του νέου μοντέλου. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, από την επένδυση αυτή θα δημιουργηθούν περίπου 6.000 θέσεις εργασίας.

Advertisement

Τα στελέχη της εταιρείας υπολογίζουν ότι με το συγκεκριμένο εργοστάσιο σε πλήρη λειτουργία, θα επιτευχθεί ο στόχος που έχουν θέσει και προβλέπει την παραγωγή 2.000.000 αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως, από το 2026 και έπειτα.

Advertisement

Για το δεύτερο εργοστάσιο, η Ford πρόκειται να επενδύσει 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 5,9 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία). Αυτό θα δημιουργηθεί στο Κεντάκι, εκεί όπου η SK On διαθέτει ήδη δύο εργοστάσιά της για την κατασκευή των μπαταριών της. Από αυτή την επιχειρηματική κίνηση θα δημιουργηθούν άλλες περίπου 5.000 θέσεις εργασίας, όπως έγινε γνωστό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford GT LM Edition: Φόρος τιμής στο Le Mans
Έρχεται στην Ευρώπη το νέο Ford F-150
Ford: Αναβάθμιση για την Mustang Mach-E

 

Advertisement