Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το μέλλον της Lincoln; (+video)

Ελλάδα 23:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το μέλλον της Lincoln; (+video)

ΝΕΑ

Αυτό είναι το μέλλον της Lincoln; (+video)

ΝΕΑ

To αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο Model L100 της Lincoln είναι ένα όμορφο και πληθωρικό σε διαστάσεις όχημα το οποίο θα μπορούσε να έχει διασχίσει τον χωροχρόνο για να βρεθεί στην εποχή μας. Ας δούμε για ποιον λόγο.

Advertisement
Advertisement

Η σχεδιαστική και τεχνολογική σπουδή τής Lincoln παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Detroit, σε φυσικό μέγεθος. To Model L100, το οποίο πρωτοείδαμε στις επίσημες φωτογραφίες που δημοσίευσε τον προηγούμενο μήνα η αμερικανική εταιρεία, είναι ένας φόρος τιμής στο Model L, το πρώτο μοντέλο της το οποίο κατασκεύασε το 1920.

Ο αριθμός 100 στην ονομασία του σύγχρονου πρωτότυπου ορίζει τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την εξαγορά της εταιρείας από τη Ford (1922) και τη συνέχιση παραγωγής του. Το Model L ήταν ένα πολυτελές όχημα για τα δεδομένά της εποχής του και τον ίδιο χαρακτήρα θέλησαν να προσδώσουν και τώρα.

Advertisement
Advertisement

Το Model L100 είναι σχεδιασμένο με την πρακτική που οι Αμερικανοί χαρακτηρίζουν με τον όρο «streamline», γεγονός που το κάνει να είναι όμορφο και να τονίζει τον όγκο του. Ο τρόπος που ανοίγουν οι πόρτες και η οροφή του για την είσοδο και έξοδο των επιβατών προς και από αυτό, αντίστοιχα, είναι ιδιαίτερη.

Η Lincoln ανήρτησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο μπορούμε να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες από το εσωτερικό τού οχήματος και τον τρόπο που προτείνει εταιρεία για μετακινούνται οι επιβάτες, σε ένα αυτοκίνητο το οποίο έχει σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement

Πέραν της ευρυχωρίας και της μεγάλης φωτεινότητας που προσφέρει σε αυτούς, ιδιαίτερα στοιχεία του είναι το ομοίωμα του Model L100 το οποίο χρησιμεύει σαν «ποντίκι» ηλεκτρονικού υπολογιστή για ορίσουν στο σύστημα πλοήγησης -το οποίο είναι μια μεγάλη επίπεδη επιφάνεια στο κέντρο του οχήματος- τον προορισμό κάθε φορά. Επίσης, μέσω της μεγάλης οθόνης ενεργοποιούνται όλες οι επιμέρους λειτουργίες των συστημάτων του.

Advertisement

Επίσης, το πάτωμα του πρωτότυπου φωτίζεται, δημιουργώντας ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον εντός το αυτοκινήτου. Προφανώς, το Model L100 είναι απλώς μια σχεδιαστική υλοποίηση και δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία παραγωγής. Ωστόσο, είναι ένα αυτοκίνητο που θα θέλαμε να δούμε στον δρόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα ζωή θα δώσουν στη Lincoln τα ηλεκτρικά (+video)
Σπουδαστές δημιούργησαν τη Lincoln του μέλλοντος
H Lincoln Continental Mark V είχε και έκδοση… Givenchy!