Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια αυτοκίνητα πωλούνται στο Ισραήλ;

Ελλάδα 1:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια αυτοκίνητα πωλούνται στο Ισραήλ;

ΝΕΑ

Ποια αυτοκίνητα πωλούνται στο Ισραήλ;

ΝΕΑ

Αν και πολλά έχουν αλλάξει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η αγορά αυτοκινήτου του Ισραήλ παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Advertisement
Advertisement

Η εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ έχει αλλάξει όλα τα δεδομένα, όμως μέχρι τον Σεπτέμβριο, η χώρα συνέχιζε να κινείται σε νορμάλ ρυθμούς, όπως και η αγορά αυτοκινήτου της.

Η αγορά ήταν αυξημένη κατά 6,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος για τον Σεπτέμβριο σε 18.119 πωλήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι ο ετήσιος απολογισμός είναι τώρα αυξημένος κατά 10,3% σε 240.606.

Η Toyota (+45,7%) ξεπερνάει τόσο την Kia (-30,7%) όσο και τη Hyundai (-8,1%) για να πάρει την πρωτιά της κατάταξης με μερίδιο 15,3% έναντι 10,9% μέχρι στιγμής φέτος, 12,3% για την Kia και 10,1% για τη Hyundai.

Advertisement
Advertisement

Η BYD ανέβηκε δύο θέσεις σε σχέση με τον Αύγουστο στο στην τέταρτη θέση με μερίδιο 7,2%, επιτυγχάνοντας την καλύτερη κατάταξή της από τον Νοέμβριο του 2022.

Η Skoda (+2,7%) ακολουθεί στο νούμερο 5 μπροστά από μια εκτίναξη της Mitsubishi (+109,8%). Η MG (+660%) εκτοξεύεται και κερδίζει τέσσερις θέσεις σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στην 8η θέση της λίστας, στην καλύτερη κατάταξή της από τον Μάιο του 2022.

Η Volkswagen (+57,5%), η Peugeot (+54,5%) και η Seat (+47,3%) ακολουθούν στις πιο κάτω θέσεις.

Advertisement

Στην κατάταξη των μοντέλων σε σχέση με το 3ο τρίμηνο, το BYD Atto 3 συνεχίζει να κυριαρχεί με 5,3% της αγοράς έναντι 5,4% από το προηγούμενο έτος. Ήταν το νούμερο 1 τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο.

Το Kia Niro (+612,6%) πολλαπλασιάζει τον όγκο του σε σχέση με το προηγούμενο έτος και  κατατάσσεται στη 2η θέση της γενικής κατάταξης τόσο για το 3ο τρίμηνο όσο και για το σύνολο του έτους.

Advertisement

Ακολουθούν μοντέλα όπως το Toyota Yaris Cross, Toyota Corolla, Hyundai Elantra, Tesla Model Y, Mitsubishi Outlander και πολλά κινέζικα, τα οποία όπως φαίνεται έχουν πατήσει για τα καλά πόδι και σε αυτή την αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα ραντάρ του Ισραήλ προστατεύουν τους Ουκρανούς
Γιατί ο Ερντογάν ζηλεύει τον Νετανιάχου και το Ισραήλ;
Ίδρυσε νέο… κράτος