Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί ο Ερντογάν ζηλεύει τον Νετανιάχου και το Ισραήλ;

Ελλάδα 8:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί ο Ερντογάν ζηλεύει τον Νετανιάχου και το Ισραήλ;

ΝΕΑ

Γιατί ο Ερντογάν ζηλεύει τον Νετανιάχου και το Ισραήλ;

ΝΕΑ

Σίγουρα, σήμερα το business as usual για το Ισραήλ, δεν μπορεί να εφαρμοστεί, όμως οι οικονομικές προσπάθειες συνεχίζονται…

Advertisement
Advertisement

Μπορεί το Ισραήλ να βρίσκεται σε πόλεμο με την Χαμάς και με πολλά μέτωπα, όμως η Κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερες οικονομικές επιπτώσεις.

Αναμφίβολα το business as usual δεν ισχύει για το Ισραήλ, όμως τις επενδύσεις προσπαθούν να τις τρέξουν, αφού κάποια στιγμή και ευχόμαστε σύντομα, οι εχθροπραξίες θα τελειώσουν.

Ο Ίλον Μασκ μπαίνει μπροστά λοιπόν. Πρόσφατα μάλιστα υποδέχτηκε μια επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο εργοστάσιο της Tesla στο Fremont της Καλιφόρνια. Οι δύο ξεναγήθηκαν στο εργοστάσιο και έκαναν ακόμη και μια βόλτα με ένα πρωτότυπο Cybertruck.

Advertisement
Advertisement

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από το γραφείο του Νετανιάχου αποτύπωσε στιγμές από την επίσκεψη, όπως ο Νετανιάχου και η σύζυγός του Σάρα να εξερευνούν το εργοστάσιο και να επιδίδονται σε ανάλαφρες συζητήσεις με τον Μασκ. Ο Νετανιάχου εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα όταν κάθισε στο πίσω μέρος ενός ηλεκτρικού οχήματος Tesla Model X.

Προς το τέλος της επίσκεψης, οι δύο ηγέτες μπήκαν μέσα σε ένα πρωτότυπο Cybertruck. Στο βίντεο παρουσιάστηκε το εντυπωσιακό σύστημα φωτισμού περιβάλλοντος LED του Cybertruck, και παρόλο που η δοκιμαστική οδήγηση στην πίστα φάνηκε αρκετά συνηθισμένη από άποψη ταχύτητας, το σύστημα διεύθυνσης τεσσάρων τροχών του Cybertruck έδειξε την εντυπωσιακή ευελιξία του, ασυνήθιστη για οχήματα της κατηγορίας του.

Εκτός από την ξενάγηση στο εργοστάσιο και τη βόλτα με το Cybertruck, ο Νετανιάχου και ο Μασκ είχαν μια ζωντανή συζήτηση. Κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προέτρεψε τον Μασκ να πάρει θέση κατά του αντισημιτισμού στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν εκφραστεί ανησυχίες για την αύξηση της αντισημιτικής ομιλίας στο Twitter, που συμπίπτει με την εξέχουσα παρουσία του Μασκ στην πλατφόρμα ως διευθύνοντος συμβούλου της Tesla και της SpaceX, μεταξύ άλλων επιχειρήσεων.

Παρά το γεγονός αυτό, η απάντηση του Μασκ κατά τη διάρκεια της συζήτησης έδωσε έμφαση σε ένα ευρύτερο μήνυμα προώθησης της ανεκτικότητας και της εναντίωσης στο μίσος.

Advertisement

Ο Ερντογάν πάντως δεν είχε αντίστοιχη αντιμετώπιση. Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε σε ένα μάλλον τυπικό κλίμα στο Σπίτι της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη, με τον Τούρκο ηγέτη να έχει το μυαλό του μόνο στις μπίζνες.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας απηύθυνε πρόσκληση στον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Ίλον Μασκ, να εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας μονάδας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα.

Ενώ η έκβαση αυτής της πρότασης παραμένει αβέβαιη, η Τουρκία είναι πρόθυμη να ανταγωνιστεί για την προσοχή της Tesla έναντι άλλων εθνών που ανταγωνίζονται για την ευκαιρία να φιλοξενήσουν νέα εργοστάσια της Tesla, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας.

Advertisement

Εκτός από το αίτημα του Ερντογάν για ένα εργοστάσιο της Tesla, οι λεπτομέρειες της συνομιλίας τους δεν έχουν γίνει γνωστές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Tesla, ο κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, διαθέτει ήδη έξι εργοστάσια παραγωγής παγκοσμίως και έχει ήδη δεσμευτεί να ιδρύσει το επόμενο εργοστάσιό της στη βόρεια μεξικανική πολιτεία Νουέβο Λεόν.

Ο Ίλον Μασκ είχε δηλώσει τον Μάιο ότι η τοποθεσία για το επόμενο εργοστάσιο θα επιλεγεί μέχρι το τέλος του έτους, με την Ινδία να είναι ένας ισχυρός υποψήφιος.

Αρχικά, η Tesla είχε προγραμματίσει να εξάγει τα ηλεκτρικά της οχήματα στην Ινδία. Ωστόσο, όταν οι τοπικές αρχές απέρριψαν το αίτημα της εταιρείας για απαλλαγή από τους εισαγωγικούς δασμούς, η Tesla ξεκίνησε συζητήσεις για την κατασκευή εργοστασίου κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων εντός της Ινδίας.

Η εγκατάσταση αυτή θα μπορούσε να είναι αφιερωμένη στην παραγωγή του πολυαναμενόμενου ηλεκτρικού οχήματος της Tesla των 25.000 δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τούρκοι, Ισραηλινοί και Σαουδάραβες σφάζονται στα πόδια του Ίλον Μασκ
Πέφτουν οι μπαταρίες με τη γρήγορη φόρτιση;
Καινούργιο Tesla Model Y κάτω από 20.000 ευρω