Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παρουσιάστηκε το νέο Subaru Impreza (+video)

Ελλάδα 11:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρουσιάστηκε το νέο Subaru Impreza (+video)

ΝΕΑ

Παρουσιάστηκε το νέο Subaru Impreza (+video)

ΝΕΑ

H Subaru παρουσίασε η νέα γενιά τού Impreza, την έκτη κατά σειρά ως τώρα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου τού Los Angeles. Διατηρεί τα στοιχεία που γνωρίζουμε για το μοντέλο;

Advertisement
Advertisement

Η σχεδίαση του καινούργιου Impreza θυμίζει σε σημαντικό αυτή του απερχόμενου οχήματος, καθώς στη Subaru δεν θέλησαν να αλλάξουν τη γενικότερη γραμμή και τον χαρακτήρα τού αμαξώματός του. Φυσικά, αναφερόμαστε στη hatchback έκδοση, καθώς πλέον μόνο αυτή θα είναι διαθέσιμη.

Η ομοιότητα του καινούργιου Impreza με αυτό της προηγούμενης γενιά του είναι προφανής και αν θέλουμε να εντοπίσουμε τις αλλαγές, συγκριτικά, θα δούμε την πιο «επιθετική» διαμόρφωση των φωτιστικών σωμάτων εμπρός και τη μεγαλύτερη μάσκα. Στο πίσω μέρος, η εικόνα του παραμένει οικεία, με τις διαφορές να εντοπίζονται στα εκεί φώτα, στη διαμόρφωση του προφυλακτήρα και στις εξατμίσεις.

Advertisement
Advertisement

Τα στελέχη της ιαπωνικής εταιρείας αποφάσισαν να διακόψουν την παραγωγή της τετράθυρης εκδοχής τού μοντέλου κάτι που μάλλον δεν θα αρέσει στους νοσταλγικούς λάτρεις τού Impreza. Επίσης, όλοι θα πρέπει να ξεχάσουμε την ύπαρξη του χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων. Το καινούργιο, θα διατίθεται μόνο με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης οδήγησης (CVT) κιβώτιο το οποίο έχει και οκτώ προκαθορισμένες «σχέσεις» σε όλες τις εκδόσεις κινητήρων.

Ποιες θα είναι αυτές; Το νέο Impreza θα διατίθεται τόσο με τον δίλιτρο boxer κινητήρα που αποδίδει 154 ίππους και 197 Nm ροπής όσο και με τον (επίσης, επίπεδο) 2,5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 185 ίππους και μέγιστη ροπή 241 Nm.

Advertisement

Φυσικά, θα διαθέτει το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης «Symmetrical All-Wheel Drive», το σήμα κατατεθέν τής Subaru σε αυτόν τον τομέα. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, αυτό έχει βελτιωθεί ώστε να είναι πιο άμεσο στη μετάδοση της ροπής στους τροχούς σε σχέση με πριν.

Advertisement

Τέλος, στο εσωτερικό του, οι αλλαγές είναι περισσότερες καθώς στην κονσόλα έχει τοποθετηθεί η έγχρωμη οθόνη αφής 11,6 ιντσών η οποία περιβάλλεται από πολυγωνικό πλαίσιο το οποίο καλύπτει σημαντικό τμήμα τού ταμπλό. Σύμφωνα με τη Subaru, το σύστημα διεύθυνσης έχει βελτιωθεί ώστε να είναι πιο άμεσο και πιο ακριβές στην πληροφόρηση που δίνει στον οδηγό. Το καινούργιο Impreza θα αρχίσει να διατίθεται εντός του 2023, όπως έχει ανακοινωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Subaru: Δωρεάν χειμερινός έλεγχος και εκπτώσεις
Subaru Forester: Ποιος να συγκριθεί μαζί του;
Subaru Forester STI Sport για την Ιαπωνία

Advertisement