Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Παραμένει… κόντρα στο ρεύμα η Toyota

Ελλάδα 16:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παραμένει… κόντρα στο ρεύμα η Toyota

Mobility

Παραμένει… κόντρα στο ρεύμα η Toyota

Mobility

Η Toyota δεν θα αλλάξει τη στρατηγική της για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, καθώς δεν πιστεύει ότι η πώληση μόνο αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων είναι το μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Την ώρα που οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν δεσμευτεί πως μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια θα έχουν αμιγώς ηλεκτρική γκάμα, η Toyota συνεχίζει να δείχνει την αντίθεσή της.

Δια στόματος του Διευθύνοντος Συμβούλου της, Akio Toyoda, η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να παραμείνει σταθερή στη στρατηγική της και να προσφέρει πολλαπλές επιλογές στους πελάτες της και να μη δεσμευτεί πως στο άμεσο μέλλον όλες τις οι προτάσεις θα είναι αμιγώς ηλεκτρικές. Συγκεκριμένα, ο Toyoda είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι η απορρόφηση αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων θα διαρκέσει περισσότερο από ότι περιμένουν πολλοί.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε πως η Toyota έχει δεσμευτεί να δαπανήσει 28 δις ευρώ για την εισαγωγή 30 ηλεκτρικών μοντέλων στη γκάμα της έως το 2030. «Οι επενδύσεις μας μπορεί να φαίνονται μικρότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες που κάνουν άλλες εταιρείες, αλλά όταν κοιτάξετε τι κάνει η Toyota τα τελευταία 20 χρόνια, τότε το συνολικό ποσό μπορεί να μην σας φανεί και τόσο μικρό», είπε ο Toyoda. Πέραν αυτού όμως, ο Toyoda τόνισε πως είναι δύσπιστος σε ότι αφορά την αυτοκινητοβιομηχανία και τη δέσμευση πολλών εταιρειών να έχουν μόνο ηλεκτροκίνητα μοντέλα έως το 2035.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Toyota Aygo X αποφεύγει τους «ταράνδους» (+video)
Οδηγούμε την Toyota Supra με το χειροκίνητο κιβώτιο
Γιατί η Toyota έχει το πιο φανατικό κοινό;