Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όταν η Ford δίνει ρεύμα στην Tesla

Ελλάδα 9:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όταν η Ford δίνει ρεύμα στην Tesla

ΝΕΑ

Όταν η Ford δίνει ρεύμα στην Tesla

ΝΕΑ

Ένα ασυνήθιστο συμβάν έλαβε χώρα στις ΗΠΑ όπου ο οδηγός ενός Ford F-150 Lightning βοήθησε έναν άλλο που έχει Tesla Model S.

Advertisement
Advertisement

H ιστορία έχει ως εξής: Ο Ίθαν Ζέμπρονι κινούνταν με το Ford F-150 Lightning που έχει στην κατοχή του στην περιοχή Turo της Μινεάπολις (ΗΠΑ).

Κάποια στιγμή είδε στο πλάι του δρόμου έναν άλλον οδηγό ενός Tesla Model S να έχει βγει από το όχημα και να δείχνει ότι χρειάζεται βοήθεια.

Ο Ζέμπρονι σταμάτησε και ρώτησε τι έχει συμβεί. Τότε αυτός τού είπε ότι οι μπαταρίες τού Tesla έχουν αδειάσει από ενέργεια και ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τη διαδρομή του.

Advertisement
Advertisement

Με μιας ο Ζέμπρονι άνοιξε το καπό του F-150 Lightning το οποίο είναι επιπλέον αποθηκευτικός χώρος (το επονομαζόμενο «frunk») και πήρε ένα καλώδιο φόρτισης της Tesla. Tο συνέδεσε στη παροχή «Pro Power Onboard» που διαθέτει το αμιγώς ηλεκτροκίνητο pickup της Ford, παρέχοντας την απαραίτητη ενέργεια προς τις μπαταρίες τού Model S.

Αν και υπήρξε αρχικά υπήρξε πρόβλημα στο πώς να ανοίξουν το πορτάκι που καλύπτει την υποδοχή για την τοποθέτηση του καλωδίου φόρτισης στο Tesla, η λύση βρέθηκε. Μάλιστα, όσο οι δύο οδηγοί έψαχναν τον τρόπο να το ανοίξουν σταμάτησε και το πλήρωμα ενός περιπολικού για να τους βοηθήσει.

Advertisement

Τελικά, οι μπαταρίες τού Model S γέμισαν με ενέργεια ικανή να κινήσουν το όχημα μέχρι τον πλησιέστερο σταθμό ταχυφόρτισης της Tesla. Ο οδηγός τού Model S στάθηκε διπλά τυχερός επειδή ο Ζέμπρονι είναι επιχειρηματίας και έχει εταιρεία ενοικιάσεως μοντέλων της εταιρείας στην περιοχή.

Έτσι, συνηθίζει να κουβαλά στο F-150 Lightning του τουλάχιστον ένα τέτοιο καλώδιο φόρτισης, καθώς είναι γνωστό ότι η Tesla έχει δικό της τύπο ο οποίος δεν είναι συμβατός με άλλους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο επικεφαλής της Ford δείχνει το F-150 Lightning Performance
Πόση μπαταρία χάνει το Tesla Model S σε 10 χρόνια χρήσης;
Κόβει την ανάσα το νέο Track Package του Tesla Model S Plaid (+video)