Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kολοτούμπα Μάσκ: Ξεκινάμε διαφημίσεις για Tesla

Ελλάδα 8:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kολοτούμπα Μάσκ: Ξεκινάμε διαφημίσεις για Tesla

ΝΕΑ

Kολοτούμπα Μάσκ: Ξεκινάμε διαφημίσεις για Tesla

ΝΕΑ

Η Tesla απέφευγε να διαθέτει χρήματα για τη διαφημιστική προβολή της. Αυτό πρόκειται να αλλάξει, όπως δήλωσε ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλός της.

Advertisement
Advertisement

Απόλυτη επιβεβαίωση του newsauto, που είχε αποκαλύψει από πέρσι το καλοκαίρι οτι η απαξιωτική με την διαφήμιση Tesla, θα αλλάξει γραμμή…

Για χρόνια, η Tesla δεν ακολουθούσε τη συνήθη τακτική όλων των εταιρειών οι οποίες φροντίζουν για να διαφημίζονται μέσω αντίστοιχων εκστρατειών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε ψηφιακές πλατφόρμες ή σε κλασικούς τρόπους προβολής τους.

Ο Ίλον Μάσκ, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, αρνούταν πεισματικά να ακολουθήσει αυτή την πρακτική, καθώς θεωρεί ότι δεν έχει να προσφέρει κάτι περισσότερο από αυτό που απολαμβάνει (η Tesla) από την καθημερινή παρουσία στον παγκόσμιο Τύπο.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, το 2019, ο Μάσκ είχε αναρτήσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης την άποψή του γράφοντας: «Σιχαίνομαι τη διαφήμιση. Χρησιμοποιούμε τα χρήματα για να κάνουμε καλύτερα τα αυτοκίνητά μας».

Advertisement

Πλέον, o ίδιος έχει αρχίσει να έχει αλλάζει στάση. Αυτό φάνηκε με τον πιο πειστικό τρόπο κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων τής Tesla στους μετόχους της, η οποία έγινε στο Austin (Τέξας).

Ο Μάσκ δήλωσε στη συνέλευση των μετόχων της εταιρείας  ότι ήρθε η ώρα η Tesla να εξετάσει το ενδεχόμενο διαφήμισης των αυτοκινήτων της. Ο ίδιος, είναι πλέον ιδιοκτήτης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, που υποστηρίζεται από διαφημίσεις. Όμως, πρόκειται για τον ίδιο Ίλον Μάσκ που χλεύαζε τις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες επειδή ξοδεύουν χρήματα για διαφήμιση.

Advertisement

Ο Musk δήλωσε στους μετόχους ότι η Tesla δεν είναι απρόσβλητη από τις μακροοικονομικές πιέσεις που προβλέπονται για το επόμενο έτος.

Κάποια στιγμή είπε στους παρευρισκόμενους: «Υποθέτω ότι θα πρέπει να πω ότι η διαφήμιση είναι φοβερή και θα πρέπει να την κάνουν όλοι. Θα δοκιμάσουμε να κάνουμε μια μικρή καμπάνια διαφήμισης και θα δούμε πώς θα πάει».

Αναμφίβολα λοιπόν -όπως είπαμε και πιο πάνω- η αλλαγή στάσης του Μάσκ σχετίζεται και με το γεγονός ότι πλέον είναι ο ιδιοκτήτης και του Twitter. Το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις διαφημίσεις για την δημιουργία κέρδους για τους μετόχους του. Από πέρυσι των Οκτώβριο, όταν το αγόρασε ο Μάσκ, κάποιοι από τους διαφημιζόμενους σε αυτό έπαψαν να το βάζουν χρήματα λόγω των απόψεών του νέου ιδιοκτήτη.

Advertisement

Ο ίδιος αιτιολόγησε αυτή την αλλαγή της στάσης του λέγοντας ότι το αγοραστικό κοινό των Tesla δεν γνωρίζει την (οικονομική) αξία που έχουν τα μοντέλα της, καθώς και τα χαρακτηριστικά λειτουργικότητας που προσφέρουν στους επιβάτες τους. Έτσι, η διαφήμιση θα συμβάλλει να τα μάθουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεκινάει διαφημίσεις η Tesla…
Ο Big Brother της Tesla σας παρακολουθεί και πάλι!
Πόσο έχουν τα Tesla στην Τουρκία και πόσο στην Ελλάδα;