Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Πόση μπαταρία χάνει το Tesla Model S σε 10 χρόνια χρήσης;

Ελλάδα 3:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόση μπαταρία χάνει το Tesla Model S σε 10 χρόνια χρήσης;

Mobility

Πόση μπαταρία χάνει το Tesla Model S σε 10 χρόνια χρήσης;

Mobility

Την πεποίθηση της Tesla για την αντοχή των μπαταριών στα αυτοκίνητά της, θέλησε να ελέγξει ο ιδιοκτήτης ενός Model S 85D, ο οποίος κράτησε αρχεία για τις φορτίσεις του αυτοκινήτου του τα τελευταία 10 χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Γνωρίζουμε ήδη ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιεί μεταξύ άλλων κατασκευαστών και η Tesla μπορούν να αντέξουν πολλά χρόνια.

Το Tesla Model S που έχει ήδη συμπληρώσει τα 10 χρόνια διάθεσης στην αγορά, δίνει πολλές απαντήσεις σε όσους εξακολουθούν και αμφιβάλλουν ή απλά έχουν απορίες. Ένας ιδιοκτήτης Tesla Model S 85D μοιράστηκε την εμπειρία του στο φόρουμ του Tesla Motor Club. Σύμφωνα λοιπόν με τη δημοσίευση το αυτοκίνητο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο δρόμο, το Φεβρουάριο του 2013.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει πως ακόμα δεν έχει συμπληρώσει τα 10 χρόνια στο δρόμο αλλά είναι πάρα πολύ κοντά στο να πετύχει αυτό το στόχο. Είναι ένα Model S με μπαταρία 85 kWh, στο οποίο όπως και σε πολλά άλλα «πρώιμα» αυτοκίνητα, εμφανίστηκαν αρκετά προβλήματα και η Tesla οδηγήθηκε στο να αντικαταστήσει την μπαταρία και τη μονάδα μετάδοσης κίνησης, μέσα στην εγγύηση κατά το πρώτο έτος ιδιοκτησίας.

Η φόρτιση του συγκεκριμένου Model S ήταν καθημερινή -παρόλο που τα χιλιόμετρα στο σύνολό τους δεν δικαιολογούν κάτι τέτοιο- προκύπτει πως κάθε χρόνο το αυτοκίνητο έκανε περί τις 16.000 χιλιόμετρα. Η φόρτιση ωστόσο, γινόταν σχεδόν αποκλειστικά στο σπίτι χρησιμοποιώντας wall box και όριο φόρτισης στο 90%  της χωρητικότητας της μπαταρίας.

Advertisement

Περίπου τρεις φορές το χρόνο το αυτοκίνητο φορτιζόταν στο 100%, όταν η οικογένεια είχε μπροστά της κάποιο ταξίδι. Με τη χρήση αυτή, που είναι πολύ κοντά στις συνιστώμενες συνήθειες φόρτισης από την εταιρεία, η αυτονομία του αυτοκινήτου μειώθηκε από τα αρχικά 425 χιλιόμετρα στα περίπου 400. Αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστιαία μείωση της ικανότητας κατά 6% και αυτό από μόνο του, είναι πολύ εντυπωσιακό ως αποτέλεσμα χρήσης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φεύγει ο Elon Musk από την Tesla;
Παραλαμβάνουν οι Ελληνες τα Tesla των 1.022 ίππων – Πόσο κοστίζουν;
Ανοίγει η Tesla Athens…