Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οριστικό: Η Kia ετοιμάζει και EV9 GT (+video)

Ελλάδα 22:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οριστικό: Η Kia ετοιμάζει και EV9 GT (+video)

ΝΕΑ

Οριστικό: Η Kia ετοιμάζει και EV9 GT (+video)

ΝΕΑ

Λίγες ημέρες έπειτα από την παρουσίαση των πρώτων επίσημων φωτογραφιών του EV9 η Kia ανακοίνωσε τη δημιουργία και της σπορτίφ έκδοσής του.

Advertisement
Advertisement

Το EV9 είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα που θα δούμε εντός της χρονιάς.

Η εντυπωσιακή σχεδίαση και αισθητική τού αμαξώματος του νέου μοντέλου της Kia (η οποία είναι σχεδόν ίδια με αυτή του πρωτότυπου), η ευρυχωρία του, οι έξι ή οι επτά θέσεις του, τα καθίσματά του τα οποία περιστρέφονται και ο εξοπλισμός του προκαλούν το ενδιαφέρον.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο τής νοτιοκορεατικής εταιρείας είναι το πρώτο που τη σχεδίασή του επιμελήθηκε ο Karim Habib, ο οποίος είναι πλέον ο Διευθυντής του Τμήματος Σχεδιασμού και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Kia.

Advertisement
Advertisement

To EV9 θα διατίθεται σε δύο εκδοχές αναφορικά με τις μπαταρίες του. Στη βασική θα έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 76,1 kWh και στη δεύτερη 99,8 kWh. Στην τελευταία, η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του θα φτάνει τα 540 χλμ., σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν.

Στη δεύτερη έκδοση, η Kia προσφέρει προαιρετικά τη δυνατότητα να αποκτήσει το αυτοκίνητο το σύστημα «Boost Mode» χάρη στο οποίο αυξάνεται η απόδοσή του και βελτιώνονται οι επιδόσεις του.

Advertisement

Αυτό είναι διαθέσιμο ως αναβάθμιση μετά την αγορά του αυτοκινήτου και ο ιδιοκτήτης μπορεί να το αποκτήσει πληρώνοντας το αντίστοιχο αντίτιμο. Έτσι, το αυτοκίνητο επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,3 δευτερόλεπτα έναντι 6,0 δευτερολέπτων χωρίς το συγκεκριμένο σύστημα

Ωστόσο, τα στελέχη της Kia δεν πρόκειται να σταματήσουν σε αυτές τις δύο εκδόσεις του νέου μοντέλου τους αλλά θα δημιουργήσουν και το EV9 GT. Αυτό ανακοίνωσε επίσημα ο Ho Sung Song, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Hyundai-Kia.

Advertisement

Όπως είπε: «Γνωρίζουμε την αυξανόμενη ζήτηση για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα υψηλών επιδόσεων. Βασιζόμενοι στην επιτυχία του EV6 GT είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ήδη εξελίσσουμε μια ισχυρότερη έκδοση του EV9, η οποία θα θέτει τα δεδομένα για τι σημαίνει ένα ηλεκτρικό SUV επιδόσεων. Προγραμματίζουμε να παρουσιάσουμε το EV9 GT εντός του 2025», κατέληξε το κορυφαίο στέλεχος.

Advertisement

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για το EV9 GT αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα χρησιμοποιηθεί ως βάση το πάτωμα του EV6 GT. Θυμίζουμε ότι αυτό έχει δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 585 ίππους και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 740 Nm.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Kia Niro 1.6 HEV vs Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid AWD-i
Τι νέο ετοιμάζει η Kia (εκτός του EV9);
Το Kia Sportage ανακηρύχθηκε «Καλύτερο Οικογενειακό SUV»