Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αντίο, Kia Stinger

Ελλάδα 6:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αντίο, Kia Stinger

ΝΕΑ

Αντίο, Kia Stinger

ΝΕΑ

Οι άνθρωποι της Kia αποφάσισαν να «τραβήξουν την πρίζα» στο Stinger. Ως τιμητικό αποχαιρετισμό στο μοντέλο δημιούργησαν μια ειδική έκδοση, τη «Limited Tribute Edition».

Advertisement
Advertisement

Αν δεν είχε υπάρξει το Stinger, η Kia ίσως να μην είχε φτάσει σε αυτό το υψηλό επίπεδο το οποίο βρίσκεται σήμερα, κοιτώντας επί της ουσίας αφ’ υψηλού τους άμεσους ανταγωνιστές της.

Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία του ήταν φιλόδοξη, η ανακοίνωση για τη δημιουργία του απρόσμενη, η υλοποίησή του καλή και πολλά υποσχόμενη, η εμπορική πορεία του απογοητευτική.

Advertisement
Advertisement

Η νοτιοκορεατική εταιρεία το παρουσίασε επίσημα το 2017 ως μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί τα μεγάλα πολυτελή μοντέλα των Γερμανών. Το αμάξωμά του ήταν πεντάθυρο, αντί της κλασικής «λιμουζίνας», και είχε επιρροές από το εντυπωσιακό πρωτότυπο GT4 Stinger που παρουσίασε το 2014 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ.

Το Stinger επανασχεδιάστηκε το 2020 και έγινε ακόμα εντυπωσιακότερο αισθητικά. Έχει V6 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα ο οποίος αποδίδει 366 ίππους/6.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 510 Nm/1.300-4.500 σ.α.λ. Για την επιτάχυνσή του από τα 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 5,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 270 χλμ./ώρα.

Advertisement

Εκπρόσωπος της Kia ανακοίνωσε ότι εντός του 2023 θα σταματήσει την παραγωγή του Stinger, καθώς τη σκυτάλη του μοντέλου επιδόσεων της εταιρείας ανέλαβε το αμιγώς ηλεκτροκίνητο EV6 GT, το οποίο δείχνει να έχει ήδη μια πολύ καλή εμπορική πορεία.

Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία θα δημιουργήσει μια ειδική εξοπλιστική έκδοση η οποία ονομάζεται «Limited Tribute Edition». Αυτή θα παραχθεί μόλις σε 1.000 αριθμημένες μονάδες και, μεταξύ άλλων, θα διαθέτει ειδικό για την περίσταση γκρι ματ χρώμα για το αμάξωμα («Moonscape matte gray»), τροχούς μαύρου χρώματος 19 ιντσών και δαγκάνες της Brembo στο σύστημα πέδησης.

Τέλος, το εσωτερικό τού Stinger «Tribute Edition Limited» θα είναι επενδεδυμένο από καφέ δέρμα («Terracotta brown») και σε σημεία του θα έχει φινίρισμα που θυμίζει ανθρακονήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έσκισε στον τάρανδο το Kia Niro (+video)
Γιατί το λογότυπο της KIA δημιουργεί σύγχυση;
Δοκιμή: Kia EV6 Long Range RWD 229 PS

Advertisement