Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όνομα- έκπληξη από τη Lancia

Ελλάδα 2:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όνομα- έκπληξη από τη Lancia

ΝΕΑ

Όνομα- έκπληξη από τη Lancia

ΝΕΑ

Η Lancia ετοιμάζεται για το λανσάρισμα τριών νέων μοντέλων μέσα σε ένα διάστημα 6 ετών και ένα από αυτά, θα επαναφέρει στο προσκήνιο ένα όνομα- ορόσημο για την πάλαι ποτέ κραταιά premium ιταλική μάρκα.

Advertisement
Advertisement

Με δεδομένο το γεγονός πως και η Lancia ανήκει στον Όμιλο Stellantis, τα τρία νέα μοντέλα που περιμένουμε να δούμε θα έχουν κάποια συγγένεια με μοντέλα που έχουμε ήδη δει.

Η γκάμα των μοντέλων της Lancia, αρχής γενομένης από το 2024, θα μετράει έως το 2028, τρία αυτοκίνητα. Το πρώτο από αυτά που περιμένουμε να δούμε στη νέα του εκδοχή, είναι το Ypsilon, ενώ για το 2028 είναι προγραμματισμένο να δούμε τη νέα Delta. Στο ενδιάμεσο, όπως φαίνεται η Lancia θα «σημαδέψει» στο θυμικό του αγοραστικού κοινού, επαναφέροντας ένα όνομα από το παρελθόν.

Advertisement
Advertisement

Η Lancia Aurelia θα παρουσιαστεί μέσα στο 2026 και θα είναι ένα μοντέλο που θα τοποθετηθεί απέναντι στις πολυτελής επιλογές που θα έχει κάποιος στην κατηγορία των premium C μοντέλων. Θα έχει μήκος 4,6 μέτρα και σε αντίθεση με την κραταιά τάξη της κατηγορίας (που εκπροσωπείται από τις BMW Σειρά 3 και Mercedes-Benz C Class), θα έχει μια πιο «περιπετειώδη» διάθεση, προσεγγίζοντας με τρόπο πολύ κομψό, όλους όσοι ψάχνουν για κάτι που να «ρέπει» προς τα crossover.

Καθώς το μοντέλο θα τοποθετηθεί μαζί με τα υπόλοιπα αντίστοιχα του Ομίλου Stellantis, περιμένουμε πως θα μοιράζεται την πλατφόρμα των Citroen C5 X και Peugeot 408 και δεν πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο να έχει hatchback αμάξωμα (και όχι τυπικό σεντάν). Σε αυτή τη διαμόρφωση, θα πρέπει να περιμένουμε και μια αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του μοντέλου, η οποία θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει μπαταρίες ικανές για απόδοση έως και 450 ίππων αλλά και αυτονομία που θα αγγίζει τα 700 χιλιόμετρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Lancia Delta Integrale από την Ολλανδία
O έρωτας της Lancia με την Ελλάδα
H ανάσταση της σπορ Opel θα είναι ηλεκτρική!

 

Advertisement