Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lancia Delta Integrale από την Ολλανδία

Ελλάδα 0:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lancia Delta Integrale από την Ολλανδία

ΝΕΑ

Η Lancia Delta Integrale από την Ολλανδία

ΝΕΑ

Αυτά είναι restomod! Η Lancia Delta Integrale, για άλλη μια φορά δίνει υλικό σε ανεξάρτητους κατασκευαστές προκειμένου να παρουσιάσουν μια σύγχρονη εκδοχή.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά και δεν είναι κάτι νέο, μια και έχουμε δει κι άλλες περιπτώσεις «επανεμφάνισης» του θρυλικού αυτοκινήτου της Lancia.

Με τη σκόνη του ράλι Ακρόπολις να μην έχει ακόμα καθίσει τελείως, έχουμε την απόλυτη πρόταση για να ονειρευόμαστε. Μια εταιρεία που ονομάζεται Maturo Competition Cars παρουσιάζει άλλη μια restomod εκδοχή της Lancia Delta Integrale. Η εταιρεία από την Ολλανδία, προτείνει μάλιστα όχι μια αλλά τρεις εναλλακτικές εκδοχές του θρυλικού μοντέλου, για να μπορεί ο καθένας να βρίσκει αυτό που προτιμά. Η κορυφαία έκδοση από τις τρεις, είναι η Stradale, στην οποία η Maturo ανακατασκευάζει πλήρως τον δίλιτρο, τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Group A.

Advertisement
Advertisement

Από τις επεμβάσεις που κάνει η εταιρεία στο μηχανικό σύνολο, ξεχωρίζει το φιλτροκούτι από ανθρακόνημα, το μεγαλύτερο intercooler και ένα σημαντικό πιο σύγχρονο σύστημα ψεκασμού καυσίμου. Αντίστοιχα, ανανεωμένο είναι και το turbo του κινητήρα και πάλι από τη Garrett αλλά με σαφώς καλύτερες προδιαγραφές για την απόδοσή του. Η Maturo αλλάζει και την καλωδίωση του αυτοκινήτου, ενώ συνολικά, αυτό που προκύπτει είναι σημαντικά ελαφρύτερο ως αποτέλεσμα σε επίπεδο κινητήρα αλλά και πιο ανθεκτικό στη σκληρή χρήση.

Η απόδοση του κινητήρα σε αυτή τη μορφή, είναι πάνω από 360 ίπποι και 500 Nm ροπής. Για να έχει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα η προσπάθεια «ενδυνάμωσης» (και εκσυγχρονισμού) του κινητήρα, η Maturo έχει κάνει κι άλλες επεμβάσεις για τον περιορισμό του συνολικού βάρους. Το πρώτο και μεγαλύτερο «θύμα» σε αυτή την προσπάθεια, είναι το αμάξωμα που πλέον, πολλά μέρη του είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα, «κόβοντας» 50 κιλά από το τελικό αποτέλεσμα.

Advertisement

Η ολλανδική εταιρεία συνεχίζει να χρησιμοποιεί το αρχικό πλαίσιο της Lancia, το οποίο φρεσκάρεται και αποκτά μια επιφάνεια από ειδικό αστάρι που κρατάει μακριά τη σκουριά. Η Maturo ωστόσο, δεν σταματάει εκεί, μια και για να ενισχύσει το πλαίσιο και τη στρεπτική του ακαμψία, έχει πάνω από 250 σημεία συγκόλλησης πλέον των αρχικών του αυτοκινήτου. Στην ακαμψία βοηθά ιδιαίτερα και το ειδικά σχεδιασμένο roll cage. Αξίζει να αναφερθούμε ξεχωριστά στο χειροποίητο εσωτερικό του αυτοκινήτου που βασίζεται αισθητικά στο αγωνιστικό αντίστοιχο της Integrale του Group A.

Advertisement

Επεμβάσεις έχουν γίνει από τη Maturo και στην ανάρτηση, όπως επίσης στον άξονα μετάδοσης και τα ημιαξόνια. Τα διαφορικά εμπρός και πίσω είναι μπλοκέ, ενώ ο χάλυβας που έχει χρησιμοποιηθεί σε όλο το σύστημα μετάδοσης, είναι ενισχυμένος και ιδιαίτερα υψηλής αντοχής. Η Maturo προσφέρει το αυτοκίνητο με το «δικό του» κιβώτιο ταχυτήτων ή εναλλακτικά, με ένα dogleg -που έχει την πρώτη ταχύτητα κάτω αριστερά- και γρανάζια με ίσια δόντια.

Τα φρένα αποτελούνται από αεριζόμενους δίσκους 330 και 282 χιλιοστών, εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Στον τομέα των φρένων, η ολλανδική εταιρεία παραλείπει τελείως τις «επεμβάσεις» προκειμένου η αίσθηση να είναι όσο πιο αναλογική γίνεται και μόνο αν το ζητήσει ο πελάτης, μπορεί να εφοδιάσει το μοντέλο με κατανεμητή της πίεσης του κυκλώματος των φρένων. Από εκεί και πέρα, η προσφορά άλλων δύο εκδόσεων του μοντέλου, έρχεται να καλύψει τις ανάγκες ακόμα περισσότερων. Από τη μια υπάρχει μια εκδοχή εστιασμένη στους αγώνες και την competition χρήση και από την άλλη, υπάρχει και η Classic που απευθύνεται σε όσους θέλουν κάτι πολύ κοντινό στην αυθεντική Lancia Delta Integrale, με πιο σύγχρονα μηχανικά μέρη.

Advertisement

Λεπτομέρειες για το κόστος και τους χρόνους παράδοσης, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές αλλά εμείς θα περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα για ένα από τα αυτοκίνητα-θρύλους του παρελθόντος που εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να συναρπάζει σαν να πρόκειται για μοντέλο που μόλις παρουσιάστηκε. Η διάθεση της Maturo είναι να κατασκευάσει μόλις 10 αυτοκίνητα (πιθανόν, δέκα από κάθε έκδοση-τριάντα στο σύνολο), οπότε προφανέστατα το τελικό προϊόν δεν θα είναι κάτι φθηνό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O έρωτας της Lancia με την Ελλάδα
Ξεκινά η αναγέννηση της Lancia
Σχεδόν έτοιμο το νέο roadster της MG (+video)