Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Olympian 01: Το πάντρεμα δύο εποχών

Ελλάδα 18:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Olympian 01: Το πάντρεμα δύο εποχών

ΝΕΑ

Olympian 01: Το πάντρεμα δύο εποχών

ΝΕΑ

Ποιος είπε πως το ρετρό στοιχείο σε ένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να συνδυαστεί με τις τελευταίες τεχνολογίες;

Advertisement
Advertisement

Το Olympian 01 αποτελεί μία προσπάθεια εξηλεκτρισμού της δεκαετίας του 1960…

Τότε αποθεώθηκε το δημοφιλέστερο ρετρό όλων των εποχών, το VW Beetle, κυρίως στις ΗΠΑ όπου έκανε θραύση. Σε αυτή τη σχεδιαστική λογική και το Olympian 01 (της Olympian Motors) προέρχεται επίσης από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα από το Μπέβερλι Χιλς. Παρόλο που θα μπερδέψει αρκετούς με το παρουσιαστικό του, το πρωτότυπο μοντέλο όχι μόνο δεν εφοδιάζεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά είναι αμιγώς ηλεκτρικό και μάλιστα με αρκετά προχωρημένο σύστημα.

Advertisement
Advertisement

Διαθέτει ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 310 ίππων και 410 Nm ροπής τοποθετημένο στον πίσω άξονα και μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 82 kWh. Μπορεί με λίγα λόγια να διανύσει μέχρι και 490 χλμ. χωρίς στάση για φόρτιση, με την τελική του ταχύτητα να μην περιορίζεται ηλεκτρονικά, παρά μόνο στα 260 χλμ./ώρα (0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 6 δευτερόλεπτα).

Το βάρος του Olympian 01 φθάνει τα 2.045 κιλά και μπορεί να φαίνεται… old school και minimal αλλά κάθε άλλο παρά τέτοιο είναι. Το μήκος του αγγίζει τα 5 μέτρα (4,96 για την ακρίβεια) και είναι τόσο μεγάλο, ώστε να υποστηρίζει την ηλεκτρική του φύση σαν ένα μοντέρνο EV με όλα του τα καλούδια. Σε όλα τα υπόλοιπα θυμίζει πολυτελές τετράθυρο και τετραθέσιο της δεκαετίας του 1960, σαν ένα από αυτά που πρωταγωνιστούσαν στις ταινίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη στον ελληνικό κινηματογράφο. Δείτε και μόνοι σας τις ξύλινες επενδύσεις και όλο το ρετρό παρουσιαστικό βγαλμένο από άλλη εποχή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί Mercedes και BMW αποφεύγουν Google και Apple;
Το Apple Car θα έχει κορυφαίο λειτουργικό σύστημα
«Διαφορά» πίσω πόρτας επιδιώκει η Rivian στο R1T

Advertisement