Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Stellantis δεσμεύεται να διατηρήσει όλες τις θέσεις εργασίας

Ελλάδα 12:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Stellantis δεσμεύεται να διατηρήσει όλες τις θέσεις εργασίας

ΝΕΑ

H Stellantis δεσμεύεται να διατηρήσει όλες τις θέσεις εργασίας

ΝΕΑ

Η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση ενδεχομένως να τρομάζει ορισμένες ειδικότητες που υπάρχουν σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Ο μεγάλο όμιλος της Stellantis θα διατηρήσει σε εργασία όλους τους εργαζομένους της με κάθε εφικτό τρόπο.

Ο όμιλος περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή 14 συνολικά κατασκευαστές, οι οποίοι απασχολούν χιλιάδες εργαζομένους. Αυτοί κατά πλειοψηφία είναι τεχνικά καταρτισμένοι έτσι ώστε να φέρουν σε πέρας την κατασκευή ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ο τεράστιος όμιλος έχει διατυμπανίσει με κάθε τρόπο το ηλεκτρικό του μέλλον με το πλάνο να περιλαμβάνει αποκλειστικά EV στην Ευρώπη μέχρι το 2026, ενίσχυση του τμήματος κατασκευής μπαταριών μέχρι το 2030 και κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2038.

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά ενδεχομένως να κάνουν τους εργαζόμενους του ομίλου να νιώθουν άβολα σχετικά με το εργασιακό τους μέλλον. Ένας μηχανικός που προσθέτει λάδια στον κινητήρα ή τοποθετεί εξατμίσεις πριν την τελική δοκιμή, τί θα μπορούσε να κάνει σε 5 χρόνια από σήμερα; Ο Carlos Tavares, CEO όλου του μεγάλου ομίλου δηλώνει πως θα βρεθεί θέση για όλο το προσωπικό ακόμη και αν το βάρος μετατοπιστεί στην παραγωγή των μπαταριών ή σε οποιοδήποτε άλλο πόστο με την κατάλληλη εκπαίδευση.

Το σχέδιο για αποκλειστικό λανσάρισμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη μεταφράζεται σε αύξηση της κερδοφορίας σε ποσοστό 72% για τον όμιλο, κάτι που σημαίνει πως δεν χρειάζεται να γίνουν και μεγάλες θυσίες έτσι ώστε να διατηρηθεί το υπάρχον προσωπικό. Έστω και έτσι πάντως η απόφαση αυτή τιμά τον Tavares, αφού θα μπορούσε εντέχνως να περιορίσει τις συνολικές μισθοδοσίες. Τα ηλεκτρικά έχουν λιγότερες κατασκευαστικές απαιτήσεις με λιγότερα τμήματα προς συναρμολόγηση, συνεπώς και λιγότερα απαιτούμενα άτομα που να εργάζονται. Η Stellantis θα αναλάβει την εκπαίδευση τους και την μετάταξη στις απαιτήσεις της νέας… ηλεκτρικής εποχής

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το 2021 θα διπλασιαστούν οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων
Στόχος του ΥΠΕΝ η εφαρμογή του car sharing!
VW: 1.000 ηλεκτρικά ΙΧ, Carsharing και αυτόνομη οδήγηση στην Αστυπάλαια