Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Arcimoto: Το συνώνυμο της οικονομίας (+video)

Ελλάδα 10:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Arcimoto: Το συνώνυμο της οικονομίας (+video)

ΝΕΑ

Arcimoto: Το συνώνυμο της οικονομίας (+video)

ΝΕΑ

Οι τιμές του φυσικού αερίου εκτοξεύονται μέρα με τη μέρα, η βενζίνη είναι ακριβή και… μολύνει, οπότε ένα όχημα, που λειτουργεί με μπαταρίες αποτελεί μια πιο αξιόπιστη εναλλακτική λύση για τις καθημερινές μετακινήσεις μας.

Advertisement
Advertisement

Ένα τρίτροχο EV (ηλεκτρικό όχημα) με ημι-κλειστή καμπίνα και εξαιρετικά οικονομικό κινητήρα είναι η λύση.

Η κατασκευή ενός αυτοκινήτου με 3 τροχούς για την πόλη πριν από μια δεκαετία ήταν επιχειρηματική αυτοκτονία. Οι βιομηχανίες στράφηκαν προς τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα και η μόνη αγορά που θα εκτιμούσε ένα τέτοιο όχημα ήταν τα παιδιά ηλικίας 3-6 ετών.

Advertisement
Advertisement

Όμως, η κρίση στα καύσιμα και το περιβάλλον μας οδηγούν σε λύσεις οικονομίας και η Kirsten Dirksen της Faircompanies μας παρουσιάζει έχει μία από αυτές. Πρόκειται για το Arcimoto, ένα τρίτροχο εξαιρετικά αποδοτικό «αυτόματο» EV που καταναλώνει ρεύμα ίσο με 1,02 λίτρα καυσίμου /100χλμ.

Το Arcimoto είναι το πνευματικό τέκνο του Mark Frohnmayer, που υλοποίησε για πρώτη φορά, το 2007, μία ιδέα, όταν ήθελε ένα εναλλακτικό ηλεκτρικό όχημα για γρήγορες δουλειές στη γειτονιά. Η ιδέα εξελίχθηκε και δημιουργήθηκε το Arcimoto, που έχει δύο κινητήρες προσφέρει χώρο για δύο άτομα (χωρίς πόρτες) και σύστημα πέδησης με αναγέννηση ισχύος.

Advertisement

Ο Frohnmayer υποστηρίζει ότι δεν έχει νόημα να μετακινήστε με ένα SUV για ένα πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ στην καφετέρια της γειτονίας σας. Πιστεύει επίσης ότι το ηλεκτρικό του 3τροχό είναι το μέλλον. «Είναι πιο ασφαλές από μια μοτοσυκλέτα, αφού το περιβάλλει ένα roll cage», λέει.

Advertisement

Αυτό το FUV (Fun Utility Vehicle) έρχεται με δύο κινητήρες εμπρός που τροφοδοτούνται από μπαταρίες 20 kWh , ικανές να δώσουν δύναμη για να κάνει το 0-100 σε 7,5 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό το τρίτροχο EV έχει αυτονομία 161 χιλιομέτρων εντός της πόλης ή περίπου 106 χιλιομέτρων με ταχύτητα 88 χλμ/ώρα. Θα φτάσει σε πλήρη φόρτιση σε 4 ώρες (φορτιστής επιπέδου 2) και περίπου 8 ώρες σε μια οικιακή πρίζα 120 volt.

Advertisement

Το Arcimoto δεν είναι απλά ένα τρίτροχο FUV. Η εταιρεία διαθέτει επίσης ένα τρίτροχο Roadster, ένα Deliverator (όχημα παράδοσης αγαθών), ένα flatbed, και ένα ανακλινόμενο e-trike.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Από τι πραγματικά κινδυνεύουν τα ηλεκτρικά;
Πότε τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν όσο τα συμβατικά;
Κεντρική Μακεδονία: 8 στους 10 θα αγόραζαν ηλεκτρικό αυτοκίνητο