Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο μεγάλη απήχηση έχουν τελικά τα ηλεκτρικά;

Ελλάδα 0:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο μεγάλη απήχηση έχουν τελικά τα ηλεκτρικά;

ΝΕΑ

Πόσο μεγάλη απήχηση έχουν τελικά τα ηλεκτρικά;

ΝΕΑ

Η Electrify America αποτελεί την εταιρεία με το μεγαλύτερο δίκτυο σταθμών φόρτισης EV’s στης ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Αυτή έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με τη ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα για το 2021.

Πέντε φορές υψηλότερη ήταν η ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα για το 2021 σε σχέση με το 2020 για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ. Αυτό προκύπτει από τις μετρήσεις της Electrify America που ανακοίνωσε την κατανάλωση σε GWh και σε συνολικές φορτίσεις. Αναλυτικά μέσα στο 2021 πραγματοποιήθηκαν 1,45 εκ. φορτίσεις μέσα από το δίκτυο της, έναντι μόλις 268.000 που έγιναν μέσα στο 2020. Συνολικά ο πάροχος «ξόδεψε» 41,1 GWh υπολογίζοντας μάλιστα και την εξοικονόμηση σε καύσιμα.

Advertisement
Advertisement

Κατά προσέγγιση η εταιρεία υπολόγισε πως ο πλανήτης «γλίτωσε» από την καύση 21,5 εκ. λίτρων ορυκτών καυσίμων με τους πελάτες της Electrify America να διανύουν 233 εκ. χλμ. μονάχα με ηλεκτρική ενέργεια. Η μεγάλη αυτή αύξηση στη ζήτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συνεπώς και η εξοικείωση των οδηγών με τη σχετική φόρτιση οδήγησε την εταιρεία σε σοβαρές επενδύσεις.

Συγκεκριμένα το δίκτυο ταχυφορτιστών της Electrify America μετρά αυτή τη στιγμή 800 σταθμούς με 3.500 φορτιστές σε όλες τις HΠΑ. Ο στόχος μέχρι το 2026 είναι η εταιρεία να πολλαπλασιάσει το δίκτυο της με 1.800 σταθμούς και 10.000 φορτιστές στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Όλο αυτό αποτελεί σοβαρότατη ένδειξη ότι και οι Αμερικάνοι έχουν λάβει σοβαρά υπόψη τους τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και προσαρμόζονται με τη σειρά τους σε ένα αύριο που δε χωρούν μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Toyota «εκθρόνισε» την GM στις ΗΠΑ
Σοκ! Ποια εταιρεία θα πληρώσει πρόστιμο 880 εκατ. ευρώ στην ΕΕ
Μετωπική Γερμανίας και ΗΠΑ για τις επιδοτήσεις στα ηλεκτρικά ΙΧ