Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Nissan Leaf

Ελλάδα 11:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Nissan Leaf

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Nissan Leaf

ΝΕΑ

Η Nissan έχει ξεκινήσει την εξέλιξη της νέας γeνιάς του Leaf όπως όλα δείχνουν. Οι πληροφορίες περί αυτού είναι σχετικά περιορισμένες, όμως μπορούμε να σχηματίσουμε μια καλή εικόνα για το τι να αναμένουμε.

Advertisement
Advertisement

Η Nissan πρωτοπόρησε με τo Leaf στην ηλεκτροκίνηση καθώς η πρώτη γενιά του παρουσιάστηκε το 2011. Το αυτοκίνητο ήταν ξεχωριστό και πρωτοπόρο.

Επτά χρόνια αργότερα, το 2018, θα βλέπαμε τη δεύτερη γενιά του η οποία είχε να αντιμετωπίσει έντονο ανταγωνισμό, όμως. Το αποτέλεσμα ήταν να μειώνονται οι πωλήσεις του τα τελευταία χρόνια.

Πλέον, τα δεδομένα έχουν αλλάξει ακόμα περισσότερο και στη Nissan έπρεπε ν’ αναλάβουν δράση. Έτσι, έχουν αρχίσει τις δοκιμές εξέλιξης του καινούργιου μοντέλου το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2025 και η παραγωγή του να ξεκινήσει από τις αρχές του 2026, όπως έχει γίνει γνωστό.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν, οι πληροφορίες για το καινούργιο Leaf είναι λίγες. Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα «CMFEV» και αναμένεται να έχει σχεδίαση η οποία θα είναι επηρεασμένη από το πρωτότυπο ChillOut (φωτογραφίες). Θυμίζουμε πως, σε ό,τι αφορά στη Nissan, αυτή χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Ariya.

Οι μπαταρίες του νέου Leaf ενδεχομένως να είναι ενεργειακής χωρητικότητας 66 kWh και 91 kWh, αντίστοιχα. Θα έχουν μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα σε σχέση με αυτή του παρόντος μοντέλου, γεγονός που θα δίνει μεγαλύτερη αυτονομία. Το τελευταίο στοιχείο χρειάζεται βελτίωση καθώς αποτελεί ένα από τα αρνητικά του.

Advertisement

Στο παρόν μοντέλο αυτή φτάνει τα 284 χλμ. (κατά «WLTP») στην έκδοση με τις μπαταρίες των 40 kWh και τα 395 χλμ. (κατά «WLTP») γι’ αυτή των 62 kWh. Στο καινούργιο αναμένεται να είναι τουλάχιστον 370 χλμ. (κατά «WLTP»).

Πάντως, το νέο Leaf δεν αναμένεται να διαθέτει τους συσσωρευτές σταθερού ηλεκτρολύτη τους οποίους εξελίσσει η ιαπωνική εταιρεία, τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια ύπαρξής του στην αγορά. Κι αυτό επειδή τα στελέχη της έχουν ανακοινώσει ότι αυτού του τύπου οι μπαταρίες θα αρχίσουν να διατίθενται στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της από το 2028 και έπειτα.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά στον ηλεκτροκινητήρα του, δεν υπάρχουν ακόμα επιβεβαιωμένες ανακοινώσεις. Πιθανολογείται είναι πως το επόμενο Leaf θα διατίθεται με έναν ο οποίος θα είναι αντίστοιχος αυτού που υπάρχει στις δικίνητες εκδόσεις του Ariya.

Αυτό σημαίνει ότι αναφορικά με τη μέγιστη ισχύ του ενδεχομένως να είναι είτε 218 ίπποι είτε 242 ίπποι, αντίστοιχα. Στην Ευρώπη, το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα στελέχη της Nissan έχουν ανακοινώσει ότι πρόκειται να διακόψουν την παραγωγή του στις ΗΠΑ λόγω της μικρής ζήτησης γι’ αυτό στην εκεί αγορά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Nissan Juke (+video)
Γιατί η Nissan είχε αγοράσει μία… Porsche;
Τα ηλεκτρικά που άλλαξαν το τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας